Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

H Λευκίμμη, κυπελλούχος ΕΠΣΚ (video)

κύπελλο ΕΠΣΚ
25 Μαρτίου 2017 / 18:28
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Δύσκολα νίκησε 1-0 τον Αχιλλέα στον τελικό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΑΕ Λευκίμμης ήταν το φαβορί στον 65ο τελικό του κυπέλλου Κέρκυρας και το κατέκτησε, ήταν το 5ο στην ιστορία της, με τελευταία φορά κατάκτησης την περίοδο 2004-05.
Ο τελικός μπορεί να έγινε σε ένα γεμάτο γήπεδο, αλλά σίγουρα δεν ικανοποίησε τους φιλάθλους για το θέαμα που αντίκρισαν. Μέτριος ποιοτικά με ελάχιστες καλές φάσεις, κυρίως από πλευράς ΑΕΛ που θα ξεχαστεί γρήγορο για το θέαμα του. Η ΑΕΛ ήταν από την αρχή πιο επιθετική, αλλά βρήκε απέναντι της έναν ψυχωμένο Αχιλλέα, που με πάρα πολλούς παίκτες στην άμυνα κοίταζε να διασφαλίσει τα νώτα του και είναι χαρακτηριστικό, ότι στο α΄ μέρος δεν είχε ίχνος ευκαιρίας. Η ΑΕΛ στο 44΄ κατάφερε να πετύχει το γκολ που της έδωσε το τρόπαιο, όταν από δεξιά εκτέλεσε ένα φάουλ ο Πατηνιώτης και ο Ι. Βασιλάκης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χανδρινού.
Στην επανάληψη προσπάθησε να απειλήσει ο Αχιλλέας, δεν μπορούσε η ΑΕΛ στο 88΄ με τον Πατηνιώτη άγγιξε το γκολ, αλλά στο μοναδικό τετ-α-τετ με τον Χανδρινό ο τερματοφύλακας των Νυμφών ήταν νικητής, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων σε μια σύγχυση στην περιοχή της ΑΕΛ ο Μπάρντι Αλ. έκανε το σουτ σε κενή εστία, κάτω από πίεση αλλά έστειλε άουτ τη μπάλα στην μοναδική καλή στιγμή του Αχιλλέα.
Διαιτητές: Ν. Πουλημάς, Θ. Βλάσσης, Χρ. Διαβάτης άριστοι.
Αχιλλέας Νυμφών (Π. Παπαδιώτης): Χανδρινός, Μπάρντι Ερ., Αλ., Ρίζος, Θανάσι, Λαγοπάτης (78΄Τσενεμπής), Βοντετσιάνος (61΄ Κλ. Μπάρντι), Μεταλληνός, Αγκόρα, Μαρτίνος (83΄ Σγούρος), Κεφαλληνός.
ΑΕ Λευκίμμης (Ι. Σφακιανάκης): Βάρελης, Πατηνιώτης, Βασιλάκης, Μυρίλλας, Βούλγαρης (46΄ Αραμπατζής), Ίσερης Αντ. (77΄ Κουλούρης Ν.), Βιτουλαδίτης Τσεβανέδης, Ίσερης Δ. (72΄Μπονέρης), Θεοδωράκης, Αναστασιάδης.
 
Σημ.: Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Άκη Γιούργα που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή ενεργό μέλος τότε του Δ.Σ. της ΕΠΣΚ, ενώ MVP του ματς ανέδειξε ο Σύνδεσμος προπονητών της Κέρκυρας τον σκόρερ του ματς Γιάννη Βασιλάκη.    

Το φωτορεπορτάζ εδώ
 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια