Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με έργα έδειξαν οι Κερκυραίοι την αγάπη τους στον Καποδίστρια

Μουσείο Καποδίστρια
19 Μαρτίου 2017 / 18:21
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ). Υπό το αυστηρό βλέμμα του Ιωάννη Καποδίστρια, η προτομή του οποίου δεσπόζει στην κορυφή του λοφίσκου της αγρέπαυλης στην Κουκουκουρίτσα, οι εθελοντές ένωσαν τις δυνάμεις τους

για τον καθαρισμό του Κήπου του Μουσείου Καποδιστρία που προετοιμάζεται να ανοίξει.

Ο κήπος του Μουσείου Καποδίστρια έχει την αύρα των παλαιών αρχοντικών της Κέρκυρας. Οι θέες και οι διαδρομές που προσφέρει είναι γοητευτικές. Οι εθελοντές του Όλοι μαζί για την Κέρκυρα, δασοπόνοι, γεωπόνοι, η Πολιτική Προστασία του Δήμου, η Ελληνική Ένωση Διάσωσης και Έρευνας Κέρκυρας, οι Πρόσκοποι, πολλοί φίλοι του Μουσείου και οι λάτρεις της κερκυραϊκής φύσης κλάδεψαν, σκούπισαν και ξεχορτάριασαν τον κήπο.
Η δράση κινήθηκε πάνω σε τρεις άξονες: Τη διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού, την προβολή και ανάδειξη του Μουσείου και την αξιοποίηση των μεθόδων της ανακύκλωσης, αφού όλα τα κομμένα κλαδιά και χόρτα πηγαίνουν απευθείας προς κομποστοποίηση.

Το πρώτο και μοναδικό μουσείο αφιερωμένο στον Ιωάννη Καπoδίστρια που στεγάζεται στην Κουκουρίτσα, μετά από τέσσερα χρόνια ανακαίνισης, ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά για το κοινό τους επόμενους μήνες.

Οι άνθρωποι του Μουσείου είναι σε θέση εκκίνησης με στόχο να ανοίξουν τις πύλες του Μουσείου την 21η Μαΐου, Επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου, στις εκδηλώσεις της οποίας θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

 Δείτε το φωτορεπορτάζ εδώ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.