Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην ουρά για δουν τον «Ναύαρχο Γκριγκορόβιτς» (φωτορεπορτάζ)

φρεγάτα Admiral Grigorovich
28 Σεπτεμβρίου 2016 / 12:53

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με φιλική διάθεση ξεναγήθηκε το κοινό από το πλήρωμα, στη φρεγάτα Admiral Grigorovich του πολεμικού στόλου της Μαύρης θάλασσας της Ρωσίας που βρίσκεται στο νέο Λιμάνι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ρώσικης Εβδομάδας.

Η νεότευκτη  φρεγάτα που αποτελεί το «καμάρι» του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, με το όνομα «Νάυαρχος Γκριγκορόβιτς», τέθηκε πρόσφτα σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Η φρεγάτα «Admiral Grigorovich», κατασκευάστηκε  στα ναυπηγεία Yantar στο Καλίνινγκραντ για το στόλο της Μαύρης Θάλασσας και έχει ολοκληρώσει τις θαλάσσιες δοκιμές στην Θάλασσα του Μπάρεντς.

Μετά από την  ενεργοποίηση της φρεγάτας στα τέλη του Αυγούστου, ήρθε και ο έλεγχος πολεμικής ετοιμότητας ο οποίος διατάχτηκε από την ανώτατη ναυτική διοίκηση στην Αγία Πετρούπολη, με την διενέργεια ασκήσεων με πραγματικά πυρά  σε ναυτικούς στόχους στην Μαύρη Θάλασσα.

Σημειώνεται ότι το πολεμικό πλοίο  αυτού του τύπου  είναι  επικεφαλής του νέου τύπου Φρεγατών του ρωσικού ναυτικού με την κωδική ονομασία  11356. Είναι εξοπλισμένη με αντιπλοικούς πυραύλους Kalibr-ΝΚ, ενώ διαθέτει επίσης και σύγχρονο  σύστημα αεράμυνας.

Το κοινό θα έχει και πάλι τη δυνατοτήτα να ανεβει και να δει από κοντά τη φρεγάτα την Πέμπτη από τις 15.00 έως τις 18.00.

Δείτε το φωτορεπορτάζ