Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Η ζωγράφος Αγλαΐα Παπά - Κερκυραία και Ευρωπαία» (φωτο)

δημοτική πινακοθήκη
12 Φεβρουαρίου 2020 / 19:06

Η οργάνωση αποτελεί συνεργασία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, καθώς τα έργα ανήκουν στη συλλογή της Πινακοθήκης Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαινιάσθηκε η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Η ζωγράφος Αγλαΐα Παπά - Κερκυραία και Ευρωπαία». Η έκθεση ζωγραφικής διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων του έργου διασυνοριακής συνεργασίας με τίτλο «Fostering Creativity and Connecting Cultural Assets through Monuments» (RyTHM). Εταίροι του έργου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας από την Ελλάδα και ο Δήμος Φοινικαίων από την Αλβανία. Η οργάνωση αποτελεί συνεργασία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, καθώς τα έργα ανήκουν στη συλλογή της Πινακοθήκης Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.
Η έκθεση επιχειρεί να σκιαγραφήσει την πορεία της ζωγράφου, Αγλαΐας Παπά, από τα χρόνια της μαθητείας της κοντά στον Κωνσταντίνο Παρθένη και τη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, μέχρι την ωριμότητά της. 
• Διάρκεια Έκθεσης: Έως 12 Μαρτίου 2020. Χώρος έκθεσης: Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού), Παλαιά Ανάκτορα 
• Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή, 10:00 - 16:00 (Δευτέρα & αργίες κλειστά)
• Επιμέλεια έκθεσης: Μαρίνα Παπασωτηρίου - Επιμελήτρια Εθνικής Πινακοθήκης.
φωτογραφίες από τα εγκαίνια εδώ