Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Νεοεξπρεσιονιστικές αναφορές» στην Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας

Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας
09 Nov 2019 / 10:38

Έργα από τις Συλλογές Πινακοθήκης Γ. Βογιατζόγλου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαινιάσθηκε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στην Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, η έκθεση ζωγραφικής «Νεοεξπρεσιονιστικές αναφορές» με έργα δέκα Ελλήνων ζωγράφων, από τις συλλογές της Πινακοθήκης Γ. Βογιατζόγλου.
 
Η έκθεση παρουσιάζει κάποιους από τους βασικούς εκπροσώπους του κινήματος του Νεοεξπρεσιονισμού στην Ελλάδα, όπως είναι οι ζωγράφοι Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης, Κυριάκος Μορταράκος, Χρόνης Μπότσογλου, Σταύρος Ιωάννου, Γιάννης Αδαμάκος, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Τάσος Μαντζαβίνος, Μιχάλης Μαδένης και Τζένη Αντωνοπούλου.



Ο Πρόεδρος της Πινακοθήκης κ. Παγκράτης αναφέρθηκε στην 35χρονη συλλεκτική δραστηριότητα του κ.  Βογιατζόγλου ο οποίος ταξίδεψε στην Κέρκυρα για την έναρξη της έκθεσης και ο οποίος στη συνέχεια επιβεβαίωσε την άριστη συνεργασία του με την Πινακοθήκη του Δήμου, δεύτερη κατά σειρά,  γεγονός που θέτει γερές βάσεις για μελλοντικές συνέργειες.
Χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τόμπρου, ενώ η επιμελήτρια κ. Αδαμοπούλου παρουσίασε στο κοινό την έκθεση και το θεωρητικό πλαίσιο πίσω από αυτήν.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ
 
Η έκθεση πραγματοποιείται στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων Περιστυλίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιανουαρίου 2020, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα & αργίες κλειστά)