Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο λιμάνι έδεσε η βρατσέρα του Κατάρ «πρόμο» για το Μουντιάλ (φωτο)

κατάρ
19 Αυγούστου 2019 / 17:38

Το Al Mubaraki υποδέχθηκε ο δήμαρχος, Κώστας Νικολούζος. Την εκδήλωση πλαισίωσαν η Φιλαρμονική Καποδίστριας και το χορευτικό συγκρότημα «Λαοδάμας», ενώ το πλήρωμα του σκάφους απελευθέρωσε συμβολικά λευκά περιστέρια.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αυτόν τον τρόπο ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Kατάρ -«Κatara»- υλοποιεί ένα διετές ταξίδι προώθησης της διεθνούς διοργάνωσης σε χώρες του αραβικού κόλπου, του Ινδικού Ωκεανού και της Μεσογείου.
Σύμφωνα με τα σχετικά δελτία, πρόκειται για ένα σκάφος-μουσείο, που αντικατοπτρίζει την αυθεντικότητα της θαλάσσιας κληρονομιάς του Κατάρ, τη ναυτική του παράδοση και τον πολιτισμικό χαρακτήρα της χώρας.
Το Al Mubaraki, όπως ονομάζεται το σκάφος, κατασκευάστηκε το 1983 και είναι μοναδικό στο είδος του καθώς συνδυάζει τη ναυτική κληρονομιά του Κατάρ με τη σύγχρονη τεχνολογία της ναυσιπλοΐας. Για το 2019 θα διανύσει συνολικά 4.000 μίλια, με στόχο να επισκεφθεί, για φέτος, έντεκα συνολικά λιμάνια. Στο νησί βρίσκεται και ο πρώην εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, ο οποίος επισκέπεται την Κέρκυρα σχεδόν κάθε χρόνο και η εντυπωσιακή θαλαμηγός του έγινε θέμα στον όρμο του ξενοδοχείου στα Μωραΐτικα.
Το Al Mubaraki υποδέχθηκε ο δήμαρχος, Κώστας Νικολούζος.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν η Φιλαρμονική Καποδίστριας και το χορευτικό συγκρότημα «Λαοδάμας», ενώ το πλήρωμα του σκάφους απελευθέρωσε συμβολικά λευκά περιστέρια.
Το Al Mubaraki πλέει την Τρίτη για τους Αγίους Σαράντα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ