Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όμορφη και παράξενη πατρίδα - Η Πίτα του Γυμναστικού Ομίλου Κέρκυρας (video-photos)

ΕΑΚΚ
03 Φεβρουαρίου 2019 / 07:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Γυμναστικός Όμιλος Κέρκυρας, έκοψε Σάββατο την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ε.Α.Κ. Κέρκυρας

και βράβευσε  τους  αθλητές  που διακρίθηκαν σε Πανελλήνιους αγώνες  της Ρυθμικής και του Τραμπολίνο για το έτος 2018.
Στην συνέχεια ακολούθησε επίδειξη σε μορφή παράστασης με τίτλο “Όμορφη και παράξενη πατρίδα” που συμετείχαν οι αθλητές της Ρυθμικής Γυμναστικής, του Τραμπολίνο και της Γυμναστικής για Όλους. Η παράσταση, εμπνευσμένη από την Ελλάδα και τον αγώνα που κάνουν τα παιδιά για ένα καλύτερο μέλλον,ήταν  γεμάτη χορογραφίες σε μουσικές Ελλήνων συνθετών. Ακούστηκαν αποσπάσματα από το “Άξιον Εστί” του Οδυσσέα Ελύτη. Τις χορογραφίες και τα προγράμματα των παιδιών επιμελήθηκαν και οι προπονήτριες του Συλλόγου ενώ η σύλληψη και την σκηνοθεσία της παράστασης είχε την υπογραφή του Πέτρου Γάλλια.  

Γυμναστικός Όμιλος Κέρκυρας

Ο Γυμναστικός Όμιλος Κέρκυρας είναι αθλητικό σωματείο, ανήκει στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και έχει αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Καλλιεργεί τα ολυμπιακά αθλήματα της Ρυθμικής Γυμναστικής και του Τραμπολίνο και  τα παγκόσμια αθλήματα  του Διπλού Μίνι Τράμπ και του Ακροβατικού Διαδρόμου. Οι προπονήτριες του Συλλόγου είναι  καθηγήτριες φυσικής αγωγής  με τεχνογνωσία στα αθλήματα που καλλιεργούν και  με  την εμπειρία τους έχουν αναδείξει Πανελλήνιες πρωτιές .  Προπονήτρια Ρυθμικής  Γυμναστικής είναι η κ. Μηνά Χρύσα, προπονήτρια Μπαλέτου η κ. Κατσαρού Κωνσταντίνα και προπονήτρια Τραμπολίνο, Διπλό Μίνι Τράμπ και Ακροβατικού Διαδρόμου η  κ. Σέρβου Μαρία.  Επιπλέον στο Σωματείο, καθώς τα αθλήματα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας εξελίσσονται,  αναπτύχθηκαν τμήματα Γυμναστικής για Όλους με προπονήτριες την  Ελένη,Φακιολά, την Εύα Γραμμένου Έυα και την Φωτεινή Κοκκινίδου. Τα παιδία των τμημάτων αυτών συμμετέχουν σε Γυμνασιάδες που διοργανώνει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.

Πέτρος Γάλλιας

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου κι έκανε τις πρώτες του μουσικές και χορευτικές σπουδές. Παρακολούθησε μαθήματα χορού στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και σε σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 1993 αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Ως ηθοποιός και χορευτής συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, τη Μαρία Χορς, το Θίασο Πορφύρα της Ειρήνης Παπά, το Μιχάλη Κακογιάννη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα Χορικά της Ζουζούς Νικολούδη, το Θέατρο Τέχνης κ.ά. Το 1993 ίδρυσε το Χοροθέατρο Ήρος Άγγελος για το οποίο έχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει 29 έργα. Το 1994 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Τέλος Εποχής» του Αντώνη Κόκκινου. Έχει σκηνοθετήσει ή χορογραφήσει 90 θεατρικά έργα, 38 όπερες, 6 οπερέτες, 32 χοροθεατρικά έργα, 4 μικτά θεάματα, 3 κουκλοθέατρα, 9 έργα με παιδιά και 6 με εφήβους, μεταξύ άλλων, για την Fujiwara Opera του Τόκιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Θέατρο (Κεντρική, Πειραματική, Παιδική Σκηνή), την Εθνική Λυρική Σκηνή (Κεντρική, Παιδική Σκηνή), την Όπερα Δωματίου Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, Κέρκυρας, Κοζάνης, Κρήτης και Ρούμελης. Από το 1997 διδάσκει σε σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ελεύθερα ή ενταγμένα σε Ευρωπαϊκά προγράμματα. Είναι μέλος και από το 2011 πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID της UNESCO. Υπήρξε Αντιπρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τις Σχολές Χορού, μέλος της Επιτροπής Τιμητικών Συντάξεων του Υπουργείου Πολιτισμού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού. Είναι ιδρυτικό μέλος και από το 2002, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Από το 2012 έως το 2015 ήταν Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ