Οδός Γιαννούλη στο Βελιγράδι: Στην τελετή ονοματοδοσίας ο Δήμαρχος Κέρκυρας (photos)

Ο Κερκυραίος Γιάννης Γιαννούλης τιμήθηκε από το Δήμο Βελιγραδίου για την προσφορά του στο σερβικό στρατό κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

06
Νοεμβρίου / 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο Βελιγράδι μετέβη την περασμένη εβδομάδα,  έπειτα  από πρόσκληση του Δημάρχου Βελιγραδίου Ζόραν Ραντόιτσιτς, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος προκειμένου να παρευρεθεί σε τελετή κατά την οποία δόθηκε σε δρόμο της περιοχής Βόζντοβατς το όνομα του Γιάννη Γιαννούλη. Ο Γιαννούλης τιμήθηκε από το Δήμο Βελιγραδίου για την προσφορά του στο σερβικό στρατό κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Ιωάννης Γιαννούλης

Διεσώθη στη συλλογική μνήμη ως μια απ’ τις εντόπιες φιγούρες που συνέδραμαν γενναία στην εν γένει ανθρωπιστική αρωγή των Κερκυραίων προς τους Σέρβους του ’16. Ο Γιαννούλης ήταν ένας ταπεινός αγρότης από τη νότια Κέρκυρα, ο οποίος διέθεσε τα χωράφια του για την ταφή των Σέρβων στρατιωτών, παρά το γεγονός ότι η καλλιέργειά τους, αποτελούσε τη μοναδική πηγή εσόδων του. Το εντυπωσιακό; Αρνήθηκε να τα καλλιεργήσει ακόμη κι αργότερα (1939), όταν, πια, οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Μαυσωλείο του Βίδου!
Στον Άγ. Ματθαίο, αργότερα, στήθηκε μνημείο.

Η τελετή στο Βελιγράδι

Η ονοματοδοσία  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου  στο πλαίσιο  κεντρικών εκδηλώσεων αφιερωμένων στην απελευθέρωση του Βελιγραδίου κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τίτλο «Ημέρες Απελευθέρωσης».
Ο κ. Νικολούζος  συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον κ. Ραντόιτσιτς και κατέθεσε στεφάνι στο οστεοφυλάκιο των Υπερασπιστών του Βελιγραδίου, ενώ παραβρέθηκε στην τελετή της Ένωσης Απογόνων Σέρβων Πολεμιστών 1912 - 1920.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ