Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έγινε… Κερκυραία, η Κατερίνα Στεφανίδη!

Κατερίνα Στεφανίδη
20 Σεπτεμβρίου 2018 / 16:53
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά από Παξούς-Αντίπαξους, η… Μεγάλη Αικατερίνη του ελληνικού αθλητισμού, βρέθηκε στην Κέρκυρα και, πλην άλλων, την προπόνηση των «μικρών» του ΚΓΣ στο ΕΑΚΚ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρώτος σταθμός, Παξοί και Αντίπαξοι. «Πρώτη φορά», όπως φέρεται να εξομολογήθηκε. Διάθεση χαλαρή, απόλαυση (με σκάφος) των μαγικών παραλιών, βόλτες στα πλακόστρωτα του Γαϊου και μπόλικες αναμνηστικές φωτογραφίες με ντόπιους που, φυσικά, την αναγνώρισαν. Ώσπου σειρά πήρε η Κέρκυρα…
Στο νησί βρέθηκε, λοιπόν, το «χρυσό κορίτσι» του ελληνικού αθλητισμού, Κατερίνα Στεφανίδη. Η… Μεγάλη Αικατερίνη του παγκοσμίου επί κοντώ, χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο (2016), Παγκόσμια Πρωταθλήτρια (2017, Λονδίνο) και Πρωταθλήτρια Ευρώπης (2016, Άμστερνταμ και φέτος, Βερολίνο), λίγο μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών της υποχρεώσεων, που της έφεραν ως νέο (παγκόσμιο) «παράσημο» την κατάκτηση, στη Ζυρίχη, του τρίτου σερί «διαμαντιού» του Diamond League (προηγήθηκαν τα δύο των Βρυξελλών – 2016 και 2017), θέλησε να απολαύσει λίγες μέρες χαλάρωσης και αποφόρτισης στα… μέρη μας, έχοντας πάντα στο πλευρό της, τον σύζυγό και προπονητή της, Μίτσελ Κρίερ. Δίχως, πάντως, αφορμής δοθείσης, να αρνηθεί την πρόσκληση για μη σύντομη παρουσία της δίπλα στην… κερκυραϊκή νεολαία του χώρου!




Έτσι, πέραν των άλλων, έδωσε το «παρών» στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας, την ώρα της προπόνησης των νεαρών αθλητών αλμάτων του Κερκυραϊκού Γυμναστικού. Και παρόντος, πλην άλλων, του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Παύλου Σκορδίλη, μοίρασε τις χρήσιμες συμβουλές της στους… πρωταθλητές του αύριο.
Σχετικά με την επίσκεψη Στεφανίδη στο ΕΑΚ, το… δικό του μήνυμα, μέσω των social media, φρόντισε να στείλει και ο ίδιος ο coach Σκορδίλης. Κάνοντας λόγο για την «καλύτερη έκπληξη» και για τεράστια «χαρά των παιδιών. Μιλήσαμε, φωτογραφήθηκε, έδωσε πολλές συμβουλές στους νεαρούς αθλητές». Προτού καταλήξει: «Σε ευχαριστούμε πολύ. Καλή επιστροφή, τις καλύτερες ευχές μας, αγάπη πολύ, να μη σου λείψει ποτέ το γλυκό χαμόγελό σου. Σε περιμένουμε ξανά…»
Σημειώνουμε ότι η επίσκεψη Στεφανίδη σε Κέρκυρα – Παξούς, έρχεται ως το… κερασάκι μιας «γεμάτης» σειράς θερινών (ή περίπου θερινών) αφίξεων από μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιου αθλητισμού. Απ’ τον «δικό μας», Στέφανο Τσιτσιπά (τένις) και τον Εμμανουήλ Καραλή (στίβος), έως τον Στιβ Κερ (ο Champion coach του περσινού NBA) και τους… ποδοσφαιρικούς, Τσάμπι Αλόνσο, Φρανκ Ράικαρντ και Κλάους Αουγκεντάλερ. Ενδεικτικά..

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ 
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1978. Πτυχιούχος Φιλολογίας (Φιλοσοφική Σχ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 2001) και δημοσιογραφίας (New York College, 2002), θήτευσε επί 12ετία στην Αθήνα, με κύριες αναφορές τις εφημερίδες Αθλητική Ηχώ (2001-’08) και Εξέδρα / Δ.Ο.Λ. (2008-‘11) συν σειρά συνεργασιών με ιστοσελίδες και περιοδικά. Επιστρέφοντας Κέρκυρα, διετέλεσε υπεύθυνος Γραφείου Τύπου στις ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα και ΑΟ Κασσιώπης (Super League). Συνδημιουργός και αρχισυντάκτης των ιστοσελίδων Corfusports (2011) και Corfustories (2020), της εφημερίδας Corfupress / Corfusports (2016) και των free press mag. Corfu Magazine (2017) και Corfu Stories (2018), μετά τη συνεργασία του με την Καθημερινή Ενημέρωση (2019-’20), επέστρεψε στον όμιλο Ενημέρωση το ’21, λόγω… ΕΝ-The Magazine. Eίναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ (βραβείο «Χρ. Σβολόπουλος», 2010).