Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ράμπα για άτομα με κινητικά προβλήματα στον ΝΑΟΚ (photos)

ΝΑΟΚ
23 Αυγούστου 2018 / 07:13
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Από τους εθελοντές του ΄Όλοι μαζί για την Κέρκυρα΄ και νεαρούς αθλητές του ΝΑΟΚ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενεργοί πολίτες του νησιού και νεαροί αθλητές του ΝΑΟΚ, που ενδιαφέρονται για την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό, συμμετείχαν την Τετάρτη, με την παρακίνηση της πρωτοβουλίας 'Ολοι μαζί για την Κέρκυρα', στην τοποθέτηση υποστηρικτικής ράμπας στην παραλία του ΝΑΟΚ. 
Οι ράμπες υποβοηθούν τα άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα, δυσκολία στην στήριξη ή ηλικιωμένα, έτσι ώστε να μπουν και να βγούν από τη θάλασσα με ασφάλεια, ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποιος να τους κρατάει. Μαζί με τη ράμπα τοποθετήθηκε και η απαραίτητη πινακίδα πληροφόρησης:«Σεβόμαστε το δικαίωμα όλων στη θάλασσα. Ας μην χρησιμοποιούμε το διάδρομο για παιχνίδι»
Τέτοιες ράμπες υπάρχουν επίσης στις παραλίες των Γουβιών και του Αγίου Ιωάννη Περιστερών, οι οποίες προστίθενται στον χάρτη των παραλιών που διαθέτουν υποστηρικτικές δομές για ΑμΕΑ.

Ωστόσο, άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τις παραλίες αυτές, αλλά και ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Ανδρέας Σκούπουρας, υπογραμμίζουν ότι οι κατασκευές αυτές χρειάζονται συντήρηση και προστασία από τις θάλασσες το χειμώνα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, οι ράμπες που τοποθετήθηκαν πριν από ελάχιστα χρόνια, καταστράφηκαν τελείως, διότι δεν βρέθηκαν άτομα να τις αποσύρουν και να τις συντηρήσουν. Κάπως έτσι, την αξιέπαινη εθελοντική πρωτοβουλία, "την παίρνει το κύμα"...

Η ανάρτηση στη σελίδα 'Ολοι μαζί για την Κέρκυρα'.
«Υπάρχει και η Κέρκυρα της συμμετοχής, Η Κέρκυρα της αισιοδοξίας και του χαμόγελου, οι Κερκυραίοι που πιστεύουν σε μια καλύτερη Κέρκυρα και αγωνίζονται για αυτό. Σήμερα το απόγευμα (22.08.2018) τοποθετήθηκε στην παραλία του ΝΑΟΚ, ράμπα για άτομα με κινητικά προβλήματα και ηλικιωμένα. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους και την στήριξη τους τους : Παύλο Ζορμπά, Μάκη Πουλημένο και Μάρκο Βάπτισμα για την μεγάλη βοήθεια τους στην συντήρηση και επισκευή της ράμπας, καθώς επίσης και την βοήθεια τους στην τοποθέτηση. Την παρέα που ξεκίνησαν την τοποθέτηση των ραμπών το 2015, Πέτρο Αγάθο, Μιχάλη Ψαίλα, Βαγγέλη Σκούπουρα και Σπύρο Τσιλιμπάρη. Επίσης τον Σταμάτη Κυριάκη και Μάκη Δαρμανίν που σήμερα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να είναι μαζί μας. Τα νέα παιδιά του τμήματος κωπηλασίας και τον αγαπητό προπονητή τους Γιώργο Νοταρόπουλο , για την βοήθεια τους στην μεταφορά της ράμπας , αλλά κυρίως για το χαμόγελο τους και την αισιοδοξία που μας προσφέρουν. Τέλος την διοίκηση του ΝΑΟΚ για την φιλοξενία και τα κεράσματα τους».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.