Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε το λιμάνι της ακριτικής Ερείκουσας (photos)

Εγκαίνια λιμανιού Ερείκουσας
10 Ιουνίου 2018 / 07:33

Πλήθος κόσμου στο νησί για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις των εγκαινίων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την τιμητική της είχε σήμερα το βορειότερο ακριτικό νησί του συμπλέγματος των Διαποντίων στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας. Σήμερα εγκαινιάστηκε το έργο “Επέκταση Λιμένα Ερείκουσας” το οποίο ξεκίνησε στα τέλη του 2016. ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά 2014-2020”.
Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του γ.γ. Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας Χρήστου Λαμπρίδη, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχου Π.Ν. Νικόλαου Τσούνη, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος-  Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχου ΛΣ Σταμάτιου Ράπτη και  του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου.
Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης, ο Πρόεδρος του ΟΛΚΕ Σπύρος Στεφανίδης, οι αντιδήμαρχοι Διαποντίων Ανδρέας Γουλής, Νόνη Μάστορα και Θεόδωρος Λουκανάρης 
κ.α. 

Η κατασκευή του στοίχισε 4 εκατομμύρια και η χρηματοδότηση του έγινε από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με συγχρηματοδότηση από την ΕΕ/ Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ και Εθνικούς Πόρους.
Κατασκευάστηκε  στη θέση του παλαιού υπάρχοντος, με επέκταση του λιμενοβραχίονα. Κατασκευάστηκαν επίσης χερσαίες εγκαταστάσεις, δρόμος  για τη σύνδεση με τον οικισμό και λιμενολεκάνη συνολικού εμβαδού 26 στρεμμάτων, που έχει δυνατότητα να δεχθεί συνολικά πάνω από 100 αλιευτικά ή τουριστικά σκάφη καθώς και τα πλοία που εκτελούν τη συγκοινωνία και προσεγγίζουν το νησί της Ερείκουσας.



Για τις εκδηλώσεις των εγκαινίων δρομολογήθηκε έκτακτως φέρρυ-μπωτ κλειστού τύπου από το λιμάνι της Κέρκυρας για επισκέπτες και επισήμους.
Οι εκδήλωσεις ξεκίνησαν από το Σάββατο με τη Ρεγγάτα Κασσιώπη Ερείκουσα.
Το πρόγραμμα εκδήλωσεων περιλάμβανε επίσης:
- Ανοικτό κολυμβητικό αγώνα (περίπου 1400μ) στον όρμο Ερείκουσας με ανοικτή συμμετοχή, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Κέρκυρας (ΝΑΟΚ). 
-  Πολιτιστικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ένωσης Καποδίστριας και της Δημοτικής Χορωδίας «Δημόδοκος» και φωτογραφική αναφορά στο ναυτικό παρελθόν του νησιού.

Δείτε εδώ το φωτορεπορτάζ