Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: «Χριστός Ανέστη» με κατάνυξη και λάμψη! (video)

κερκυραϊκό Πάσχα
07 Απριλίου 2018 / 20:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η «νύχτα μέρα» έγινε από την λάμψη των βεγγαλικών που φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό της Κέρκυρας την ώρα της Ανάστασης

Στις 10 έγινε η υποδοχή του Αγίου Φωτός του Παναγίου Τάφου στο Πεντοφάναρο (Λιστόν) με την παρουσία των τοπικών Αρχών. Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής, όπου έγινε η Ακολουθία της Αναστάσεως του Κυρίου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκταρίου.

Στις 11 άρχισε η Ακολουθία Παννυχίδος Αναστάσεως στον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής, κοντά στην Πάνω Πλατεία., την μεγαλύτερη των Βαλκανίων, σε ατμόσφαιρα κατανυκτική φωτισμένη από χιλιάδες κεράκια.



Στις 11:40 έγινε η πομπή της μετάβασης στο Πάλκο της Πάνω Πλατείας για την τελετή της Αναστάσεως, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας κ.κ. Νεκταρίου. Εκεί τελέσθηκε η Ανάσταση και εψάλη το «Χριστός Ανέστη», με τις τρεις φιλαρμονικές της πόλης να παιανίζουν ταυτόχρονα το εμβατήριο «Γραικοί» μέσα σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα.



Στην περιοχή της Πόλης, Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε επίσης στους Ιερούς Ναούς: Αγίων Πάντων, Παναγίας των Ξένων, Αγ. Ιάσωνος και Σωσίπατρου, Αγ. Τριών Μαρτύρων, Κοιμήσεως Υ.Θ. Μαμάλων, Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης (Κουλίνες) και στις Ιερές Μονές: Υ.Θ. Πλατυτέρας, Αγ. Ευφημίας, Υ.Θ. Κασσωπίτρας (Κανόνι) και Αγ. Θεοδώρου (Στρατιά). Επίσης τελέστηκε σε πολλούς ναούς σε χωριά και οικισμούς στην κερκυραϊκή ύπαιθρο.

Φωτορεπορτάζ εδώ

Οι εκδόσεις ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σας εύχονται Χρόνια Πολλά!