Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με λαμπρότητα στην Κέρκυρα ο Αγιασμός των Υδάτων (video-pics)

Θεοφάνεια
06 Ιανουαρίου 2018 / 09:46
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αψηφώντας τη χαμηλή θερμοκρασία, αρκετοί τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν στη θάλασσα προκειμένου να πιάσουν το σταυρό και να λάβουν την ευλογία.

Στο Παλαιό Λιμάνι στην πόλη της Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός των Υδάτων σε εορταστικό κλίμα, με πάρα πολύ κόσμο να παρακολουθεί «πανοραμικά» την τελετή από τα Μουράγια, που προσφέρουν άπλετη θέα στο πέλαγος.
Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας στη Μητρόπολη, ακολούθησε μικρή πομπή μέχρι το «Καφέ Γυαλί» και στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος προχώρησε στον Αγιασμό με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. 



Φέτος τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο Αλέξανδρος Κότσης, ο οποίος, εκτός από την ευλογία έλαβε από το Μητροπολίτη ως αναμνηστικό δώρο ένα χρυσό σταυρό.





Αντίστοιχες τελετές Αγιασμού των Υδάτων πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις παραθαλάσσιες ενορίες, καθώς και στον Ποταμό. 

 
Γουβιά: Ιερός Ναός Υπαπαντής


Παλαιοκαστρίτσα, Αλύπα - Φωτό: Τηλέμαχος Άνθης 






Διαπόντια Νησιά, Μαθράκι - Φωτό: Νόνη Μάστορα





Παξοί, Λάκκα - Φωτό: Κυριάκος Αρώνης
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.