Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξενάγηση στη ρώσικη υπερφρεγάτα «Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς» (video- photos)

ρώσικη υπερφρεγάτα
27 Σεπτεμβρίου 2017 / 13:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ρωσική πολεμική υπερφρεγάτα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας «Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς» έδεσε στο λιμάνι της Κέρκυρας,

με αφορμή τη ρωσική εβδομάδα που διεξάγεται για 16η συνεχή χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό για το Ιόνιο.

Η ρωσική κυβέρνηση προωθεί έντονα τους πολιτιστικούς δεσμούς της με την Ελλάδα και τα υπόλοιπα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης της κοινής της ιστορίας και της χριστιανικής ορθόδοξης πίστης με πολλές χώρες στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πρόκειται για ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά πολεμικά πλοία της Ρωσίας. Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με τις νεότερες τεχνικές λύσεις και οι πολεμικές δυνατότητές του είναι πολύ πέρα από τις δυνατότητες της πρώτης κλάσης των πλοίων και των καταδρομικών που κατασκευάστηκαν στη Ρωσία, καθώς έχει μοναδικά επιθετικά όπλα.



Είναι εξοπλισμένη με αντιπλοϊκούς πυραύλους Kalibr-ΝΚ, ενώ διαθέτει και σύγχρονο σύστημα αεράμυνας. Κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Yantar στο Καλίνινγκραντ και είναι το ίδιο πολεμικό πλοίο που επισκέφθηκε την Κέρκυρα το φθινόπωρο του 2016.

Η ρωσική Φρεγάτα «Admiral Grigorovich» αποτελεί το «καμάρι» του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ενώ οι Κερκυραίοι και οι επισκέπτες του νησιού έχουν τη δυνατότητα να την επισκεφτούν από κοντά κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο λιμάνι.

Δείτε φωτογραφίες εδώ.