Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άλλη ομάδα ο ΑΟΚ με τον Βοσνιάδη (φωτορεπορτάζ)

ΑΟΚ Κέρκυρα
11 Σεπτεμβρίου 2017 / 14:04
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τρεις σημαντικούς βαθμούς και ψυχολογία πήρε ο ΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό, σε ένα ματς που ήθελε οπωσδήποτε κάτι θετικό,

αφού το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ήταν πολύ άσχημο, με δυο ήττες, αλλαγή προπονητή και μηδέν βαθμούς.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης φρόντισε στις δέκα μέρες που είναι στην ομάδα να αλλάξει πολλά, κυρίως την ψυχολογία, ζήτησε πίεση ψηλά από τους παίκτες, δεν άφησε τους πράσινους να κάνουν το παιχνίδι τους, έκανε αλλαγές στην ενδεκάδα που του βγήκαν και η νίκη 1-0 είναι καθ΄ όλα δίκαιη.

Προτίμησε στο κέντρο της άμυνας τον Γρομήτσαρη, έναν πιο νέο και πιο ταχύ αμυντικό, φρόντισε στα πλάγια να θωρακίσει την ομάδα, βάζοντας τον Γκόμες μπροστά από τον Σπίνουλα δεξιά και κλείνοντας τους διαδρόμους, ενώ ίδια κατάσταση και από αριστερά, με Σοϊλέδη και Επστάιν. Προτίμησε ένα καθαρόαιμο αμυντικό χαφ δίπλα στον Σιόντη, τον Μπαλάφα που έκανε πολλά χιλιόμετρα, έδωσε μάχες και τις κέρδισε, με αποτέλεσμα η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας να είναι εξαιρετική και είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις δυο φορές απείλησε πραγματικά ο Παναθηναϊκός. Πέραν αυτού ο μακεδόνας τεχνικός, έδωσε φανέλα βασικού στον Παμλίδη, ενός γρήγορου επιθετικού, αφού ήθελε να κτυπήσει στην κόντρα, βάζοντας πίσω του τον Ντουαλά που έκανε εκπληκτικό ματς, έκοψε, μοίρασε, κέρδισε το πέναλτι και βγήκε από τη ναφθαλίνη, όπου τους είχε βάλει ο Δ. Ελευθερόπουλος.

Ο ΑΟΚ που ξεκίνησε καλά, παίζοντας αμυντικά και κρατώντας μακριά από την εστία τους πράσινους, κατάφερε στο  17΄ να ανοίξει το σκορ, όταν σε βαθιά μπαλιά ο Ντουαλά θα περάσει τη μπάλα από τον Κουτρουμπή ο οποίος θα τη διώξει με το χέρι και θα δώσει σωστά το πέναλτι ο διαιτητής, με τον Επστάιν να το εκτελεί εύστοχα και να ανοίγει το σκορ. Δυο λεπτά μετά άγγιξε το 2-0 ο ΑΟΚ όταν σε ωραία αντεπίθεση από τα δεξιά, ο Γκομές έκανε τη σέντρα ο Παμλίδης την προβολή στην κίνηση,  η μπάλα βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμου. Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 32΄  όταν ο Τσάβες μπήκε στην περιοχή γύρισε παράλληλα ο Χίλιεμαρκ έκανε το πλασέ ο Γιαννακόπουλος έδιωξε με το πόδι με τη μπάλα να φτάνει στον Λουντ ο οποίος απευθείας ψηλά άουτ. Στο 52΄ σπουδαία ευκαιρία από τον Επστάιν, που τον έβγαλε μόνο του ο Ντουαλά, του έφυγε λίγο η μπάλα στο κοντρόλ και πρόλαβε το πλασέ του ο Βλαχοδήμος να αποκρούσει σε κόρνερ. Τέλος η καλύτερη φάση για τον ΠΑΟ ήλθε στο 80΄με την κοντινή κεφαλιά του αμαρκάριστου Καμπέσας να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Δίπλαρης (Καρδίτσας), Κελαζόγλου (Χαλκιδικής)

ΑΟΚ Κέρκυρα (Αλ. Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Ιωάννου, Γρομητσάτης, Σοϊλέδης, Σπίνουλας, Σιόντας, Μπαλάφας(86' Ζορμπάς), Ντουάλα, Γκόμες, Επστάιν(79' Κόντος), Παμλίδης(69' Αρτυματάς)

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Χουλτ, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος(67' Μολίνς), Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Μουνιέ(61' Καμπέσας), Λουντ, Λουσιάνο(46' Άλτμαν), Τσάβες.

 

Οι δηλώσεις

 

Σίγουρα τα συναισθήματα αμέσως μετά τη λήξη του ματς του ΑΟΚ με τον ΠΑΟ ήταν διαφορετικά στους δυο προπονητές, οι οποίοι λίγα δευτερόλεπτα μετά το τελευταίο σφύριγμα, έκαναν δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι, εκφράζοντας την ψυχολογική κατάσταση της στιγμής.

 

Βοσνιάδης: Μπράβο στα παιδιά

 

Ο τεχνικός της Κέρκυρας Αλ. Βοσνιάδης σαφώς χαρούμενος έδωσε τα εύσημα στα παιδιά λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Ήταν ένα σημαντικό τρίποντο απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο,  τρεις βαθμοί που θα μας φτιάξουν και τη ψυχολογία. Προχωράμε ήρεμα έχουμε μεγάλη συνέχεια, συγχαρητήρια στα παιδιά και έχουμε να τα λέμε».

 

Ουζουνίδης: Δεν ήταν εικόνα ομάδας αυτή

 

Από την πλευρά του ο Μ. Ουζουνίδης κατηφής πήρε την ευθύνη της ήττας και δεν δικαιολογήθηκε, λέγοντας: "Φταίω εγώ, πρέπει ακόμα περισσότερο να επιμείνω σε κάποια πράγματα, να δουλέψουμε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν είχαμε νεύρο, δεν βγάλαμε ενέργεια, πρέπει να αλλάξουμε πάρα πολύ γρήγορα την εικόνα. Δεν ήταν εικόνα ομάδας αυτή. Συγχαρητήρια στην Κέρκυρα"

 

Επστάιν: Δεν ήταν τυχαία αυτή η νίκη

 

Ο σκόρερ του ΑΟΚ Ντένις Επστάιν τόνισε ότι δεν ήταν τυχαία η νίκη, αναφέροντας ότι: «Δεν ήταν τυχαία  αυτή η νίκη, προσπαθήσαμε πολύ και πήραμε τους πρώτους τρεις βαθμούς. Ακόμα και στο β΄ ημίχρονο που πίεσε ο αντίπαλος, εμείς φτιάξαμε ευκαιρίες. Δείξαμε μια διαφορετική εικόνα έχοντας νέο προπονητή στον πάγκο, μας ζήτησε να πιέσουμε ψηλά τον Παναθηναϊκό και μας βγήκε όπως και οι αλλαγές που έκανε». 

 

Δείτε το φωτορεπορτάζ του αγώνα εδώ

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια