Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση των Φατσιόλι & Έμμετ στο Παλ. Φρούριο

Παλαιό Φρούριο
05 Αυγούστου 2017 / 19:47

Ενα διδακτικό ταξίδι στον κόσμο της ελληνικής μυθολογίας, μέσα από τα μάτια δύο σπουδαίων Βενετών καλλιτεχνών

ΚΕΡΚΥΡΑ- Εγκαινιάστηκε χθες η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Η Μέδουσα, η σφίγγα και άλλες θεότητες-μητέρες»- Οράματα των μύθων της Μητριαρxικής προϊστορίας σε Κέρκυρα και Βοιωτία.

Ως ένα διδακτικό ταξίδι στον κόσμο της ελληνικής μυθολογίας, μέσα από τα μάτια δύο καλλιτεχνών, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η έκθεση των Φερνάντα Φατσιόλι (Fernanda Faccioli) και Έμμετ (Emmet). Οι δύο Ιταλοί εικαστικοί έχουν μελετήσει σε βάθος τη μυθολογία, έχουν επιλέξει από αυτή συγκεκριμένες μορφές, ιστορίες ή λεπτομέρειες και τις έχουν αναπαραστήσει στον καμβά με τον δικό τους τρόπο. Παρόλο που τα ερεθίσματα και η έως τώρα πορεία τους ήταν κοινή σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο τα έργα τους είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, ως προς το ύφος με το οποίο έχουν επιλέξει να τα αποδώσουν. Τα έργα της έκθεσης έχουν στηθεί σε δύο διαφορετικούς χώρους του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας, στο Λατινικό Παρεκκλήσι και στον ΙΝ Αγίου Γεωργίου.

Οι καλλιτέχνες δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι με την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης στην Κέρκυρα, γιατί, εκτός από ένα πανέμορφο νησί, η «Κόρκυρα»  είναι συνδεδεμένη με μεγάλο μέρος της ελληνικής μυθολογίας. Όπως μας ανέφερε μάλιστα η κ. Φατσιόλι, μέσα από αυτή τη δουλειά εύχεται να φέρει πιο κοντά τους ίδιους τους Έλληνες στην ιστορία τους, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και πολιτισμού για όλο τον κόσμο.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Εφόρου Αρχαιοτήτων Κέρκυρας κ. Διαμάντως Ρηγάκου, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης κ. Μαρίας Μελέντη.
Η έκθεση συνεχίζεται έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017, με ώρες επίσκεψης καθημερινά 10.00-20.00.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ