Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ετήσια έκθεση της Καλλιτεχνικής Σχολής

Καλλιτεχνική Σχολή
29 Ιουνίου 2017 / 16:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη, με μεγάλη συμμετοχή σπουδαστών και επισκεπτών, η ετήσια έκθεση ζωγραφικής της Καλλιτεχνικής Σχολής Κέρκυρας, στην Αίθουσα Τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Η Καλλιτεχνική Σχολή της Κέρκυρας συνεχίζει την εικαστική παράδοση του νησιού σχεδόν δυο αιώνες τώρα, ενώ κατά διαστήματα δίδαξαν σε αυτήν μεγάλα ονόματα της ζωγραφικής. Σήμερα, παιδιά και ενήλικες έχουν την ευκαιρία να φοιτούν στη Σχολή και να αξιοποιούν τις γνώσεις που τους προσφέρουν οι καθηγητές τους.
 
Κατά το 2016-2017 οι σπουδαστές της Καλλιτεχνικής Σχολής συμμετείχαν σε μια σειρά από δραστηριότητες, με στόχο τη βαθύτερη κατανόηση της ζωγραφικής. Φοίτησαν στη Σχολή περίπου 160 άτομα, σε τμήματα που περιελάμβαναν μαθήματα ελεύθερου σχεδίου, ανατομίας, κερκυραϊκής υδατογραφίας, ιστορίας της τέχνης και χαρακτικής. 
 
Αποκορύφωμα αυτών των δραστηριοτήτων είναι η καθιερωμένη πλέον ετήσια έκθεση των Εργαστηρίων, όπου συμμετέχουν ενήλικες σπουδαστές. Τη βραδιά των εγκαινίων, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν με υπερηφάνεια τα έργα τους στο κοινό, ενώ πολλοί από αυτούς δήλωσαν ότι έχουν ακόμα πολλά να μάθουν από τους καθηγητές της Σχολής. Σε κάθε περίπτωση, τέτοιου είδους εκθέσεις δίνουν την ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους να παρουσιάσουν την προσωπική τους εξέλιξη και βελτίωση στον τομέα της εικαστικής δημιουργίας, με έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των μαθημάτων.
 
Η έκθεση συνεχίζεται έως τις 5 Ιουλίου 2017 στην Αίθουσα Τέχνης της Πινακοθήκης του Δήμου Κέρκυρας, με ώρες επίσκεψης 10.00-16.00 καθημερινά, εκτός Δευτέρας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ