Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση γλυπτικής της Katherine Wise

Δημοτική Πινακοθήκη
27 Μαΐου 2017 / 21:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. H Katherine Wise είναι μόνιμη κάτοικος Κέρκυρας εδώ και αρκετά χρόνια. Σε έκθεση που εγκαινιάστηκε χθες, παρουσιάζει μέχρι τα τέλη Ιουνίου μια σειρά γλυπτών της

στην Αίθουσα Τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης και στον Κήπο του Λαού.

Ποια είναι η Katherine Wise

Έχοντας περάσει μεγάλο μέρος της παιδικής της ηλικίας μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, η KatherineWise έζησε σε πολλές χώρες και γνώρισε διαφορετικούς πολιτισμούς, αποκτώντας εμπειρίες που συνεχώς εναλλάσσονταν. Γνώρισε και αγάπησε τη φύση σε διάφορες εκφάνσεις της, αποκτώντας βιώματα που την ακολούθησαν στην υπόλοιπη ζωή της.

Από μικρή ηλικία εκδήλωσε την καλλιτεχνική της τάση. Σπούδασε στο Κολλέγιο Τέχνης και Σχεδιασμού του Ηστ Σάρρεϋ της Μεγάλης Βρετανίας (πτυχίo ΒΑ) και στο Πανεπιστήμιο του Νοτίου Ιλλινόις των ΗΠΑ (Μάστερ Καλών Τεχνών στη Γλυπτική). Έχει παρουσιάσει έργα της σε πολλές χώρες, ενώ εξακολουθεί να πειραματίζεται με νέα υλικά και τεχνοτροπίες.

Η έκθεση

Τα τελευταία χρόνια διαμένει μόνιμα στην Κέρκυρα. Πολύ συχνά, το περιβάλλον και οι κάτοικοι του νησιού αποτελούν πηγή έμπνευσης για τα έργα της. Η έκθεσή τηςστην Αίθουσα Τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης περιλαμβάνει σχέδια και γλυπτά, με βασικό υλικό το ξύλο, ενώ τον περιβάλλοντα χώρο της Πινακοθήκης κοσμούν συνθέσεις γλυπτών μεγάλης διάστασης. Υλικά όπως το ξύλο, το κάρβουνο, το ατσάλι, το μελισσοκέρι κ.ά., συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα αποτέλεσμα που δεν αφήνει αδιάφορο τον επισκέπτη, με έργα μεμονωμένα ή οργανωμένα σε τρίπτυχα.

Στόχος της Katherine Wise μέσα από αυτή την καλλιτεχνική προσπάθεια είναι να αναδείξει την αντίθεση ανάμεσα στη μεγάλη δημιουργική δύναμη της φύσης και την ευθραυστότητα της ζωής, στοιχεία όμως τα οποία καταφέρνουν να ισορροπήσουν μεταξύ τους και να συνεχίσουν την αέναη δράση τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Η έκθεση συνεχίζεται έως τις 25 Ιουνίου.

Ελένη Ψαρράκη, Υπεύθυνη Τύπου της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης