Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινάει το νεανικό σκακιστικό πρωτάθλημα Δυτ. Ελλάδας

Σκάκι
27 Απριλίου 2017 / 13:20

Ξεκινάει το Σάββατο στην Άρτα το Νεανικό Πρωτάθλημα Δ. Ελλάδας με συμμετοχή πολλών νεαρών Κερκυραίων σκακιστών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε αυτούς τους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο τα παιδιά που ανήκουν σε σκακιστικά σωματεία της περιοχής της Δ. Ελλάδας και αποτελούν προκριματική φάση για τους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα γίνει 26 Ιουνίου με 2 Ιουλίου στο Ρίο.

Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής κατηγορίες: κάτω των 8, 10, 12 ,14, 16 και 18 ετών, τόσο σε αγόρια όσο και κορίτσια. Οι θέσεις πρόκρισης για την περιοχή μας είναι 4 και μετά από απόφαση της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας θα πάνε στις κατηγορίες κάτω των 8, κάτω των 10 κάτω των 14 και κάτω των 12 κοριτσιών. Κατευθείαν στον τελικό θα πάρει μέρος η περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας Κ8, Κατερίνα Γκουτζούκη.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας και περιλαμβάνουν πέντε παρτίδες σε κάθε όμιλο. Δύο παρτίδες θα παιχτούν το Σάββατο, με ώρα έναρξης 12:00 και τρείς την Κυριακή με ώρα έναρξης 10:00. Κάθε παίκτης θα έχει στη διάθεση του μια ώρα σκέψης, ενώ το ηλεκτρονικό χρονόμετρο θα προσθέτει 30’’ μετά από κάθε κίνηση. Η καταγραφή των παρτίδων είναι υποχρεωτική. Μέχρις στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Ραφαέλ Τζουβέλης, Αλέξανδρος Σαλβάνος, Τάσος Παντελής, Ιωσήφ Μοσχάτ, Κέλλυ Σκλαβούνου, Ηλιάνα Σκλαβούνου, Σπύρος Στρατηγός, Αλέξανδρος Λευθεριώτης και Ντιόν Τζουβέλης. Όλοι οι σκακιστές μας διεκδικούν διάκριση, αλλά και προκρίσεις.