Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην πλατεία Σαρόκο η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Εργατική πρωτομαγιά
25 Απριλίου 2017 / 11:31

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ΠΑΜΕ, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, απευθύνουν κάλεσμα για την συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Πλατεία Σαρόκο στις 10:00 πμ.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι,  φτωχομεσαία αγροτιά, νέοι και νέες, τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
Απεργούμε και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Η αντεργατική - αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!
Να απαιτήσουμε
Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
 
Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων
 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
το ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία, οι συνδικαλιστές και οι απλοί εργαζόμενοι που συσπειρώνονται σε αυτό, θα αφιερώσουμε τη μεγάλη γιορτή της εργατιάς, την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, στα ζητήματα του πολέμου, της προσφυγιάς με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που αφορά κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο και νέα. Θέλουμε η 1η του ΜΑΗ να αποτελέσει την αφετηρία για μια μεγάλη συζήτηση που πρέπει να γίνει και στον κλάδο μας για τη δουλειά των σωματείων και όλων των εργαζομένων μπροστά στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου και του προσωπικού του. Το σύνθημα της φετινής Πρωτομαγιάς είναι:
Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών,
για ένα κόσμο χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση, προσφυγιά

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας

Αγώνας μαζί με τους εργάτες, με τα ταξικά σωματεία, με το ΠΑΜΕ για την ισχυροποίηση της Κοινωνικής Συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια που μας μαυρίζουν τη ζωή.
Ενάντια σε μέτρα που πέρασαν και μέτρα που έρχονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως το αφορολόγητο, «το κατά κύριο επάγγελμα αγρότης», την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τη δακοκτονία και τους Αγροτικούς δρόμους, τη γενικότερη προσπάθεια της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων να μας ξεκληρίσουν από τη γη μας.