Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επαφές του ΑΟΚΚ με τον Γάλλο κόουτς Ζοζέ Ανιγκό

19 Απριλίου 2017 / 17:42
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μεγάλη προσπάθεια κάνει ο ΑΟΚΚ για να βρεθεί και να κλείσει προπονητής όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αφού μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Μιχάλη Γρηγορίου η ομάδα χρειάζεται τον επόμενο προπονητή που θα διαμορφώσει την ομάδα της περιόδου 2017-2018 η οποία θα είναι πολύ δυσκολότερη από την φετινή.

Η προσπάθεια γίνεται γιατί θα ήθελε η διοίκηση να έλθει στο νησί αν γίνεται και πριν την τελευταία αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ στις 30/4/2017 έτσι ώστε και να δει την ομάδα αγωνιζόμενη, αλλά και να είναι παρών τις επόμενες μέρες που θα κάνουν προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές (πριν την άδεια τους) ώστε να διαμορφώσει γνώμη για το έμψυχο δυναμικό και με βάση το υπάρχον να προχωρήσει η ομάδα στις αναγκαίες αλλαγές του ρόστερ. 
Ακούστηκε και θεωρήθηκε φαβορί ο Σάκης Τσιώλης, σίγουρα η παρουσία του και κυρίως η ποιότητά που έχει δείξει στο Ελληνικό πρωτάθλημα τον κάνουν να είναι πολύ ψηλά στη λίστα (άλλωστε πέρασε και από τον ΑΟΚΚ για δυο μήνες αλλά αποχώρησε όταν η ομάδα αντί Σούπερ Λίγκα θα έπαιζε Β΄ Εθνική), ενώ και το όνομα του Γιάννη Πετράκη είναι στα υπόψη της ομάδας, με τα ονόματα των Ελευθερόπουλου και Δέλλα να κυκλοφορούν σαν υποψηφίων προπονητών της Κέρκυρας. Πέραν αυτών όμως η έγκυρη αθλητική ιστοσελίδα sport24 κάνει λόγο για τον Γάλλο Ζοζέ Ανιγκό, κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο, αφού τα γραφόμενα εκεί έχουν πάντα κύρος και δεν είναι απίθανο να έχει γίνει μια τέτοια συζήτηση, αλλά υπάρχουν κλειστά στόματα από την ΠΑΕ και φυσικά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτε. 
Ο 56χρονος Γάλλος, Ζοζέ Ανιγκό είναι πολύ γνωστό πρόσωπο στο χώρο του ποδοσφαίρου, αφού από το 1979 μέχρι το 1987 έπαιζε στη Μαρσέιγ, την τεχνική ηγεσία της πρώτης ομάδας ανέλαβε υπηρεσιακός το 2001, την καθοδήγησε μάλιστα στον τελικό του UEFA το 2004, όπου επήλθε ήττα 2-0 από τη Βαλένθια.
Κατά τη θητεία τους στους Μαρσεγέζους συνεργάστηκε με σπουδαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, τον Φαμπιάν Μπαρτέζ, τον Ματιέ Βαλμπουενά και τον Στιβ Μανταντά. Από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Αύγουστο του 2015, ο 56χρονος Γάλλος δούλεψε στην Τυνησία, στην Espérance Sportive de Tunis.
Βέβαια σαν προπονητής δεν κάθισε στον πάγκο παρά μόνο 62 ματς και είχε 23 νίκες, 19 ισοπαλίες και 21 ήττες με την Μαρσέιγ, από το 2001 ως και το 2013, ενώ είχε αναλάβει και το πόστο του αθλητικού διευθυντή στη διάρκεια της σεζόν 2005-2006.
Ήταν υπηρεσιακός το 2001-2002, επέστρεψε στα τμήματα υποδομής που ήταν η κύρια ενασχόλησή του και ανέλαβε την πρώτη ομάδα το 2004 όταν απολύθηκε ο Αλαίν Περάν, δεν έμεινε πολύ, ήταν ως το Νοέμβρη του 2004 και ξαναπήγε σαν υπηρεσιακός το 2013 όταν απολύθηκε ο Ελί Μποπ.
Βέβαια οι προτάσεις από μάνατζερ για προπονητές είναι πολλές στην ΠΑΕ, οι όποιες επαφές με τον Γάλλο Ανιγκό δεν σημαίνουν τίποτε, ίσως η ομάδα μετρήσει περισσότερο ότι ένας προπονητής γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας θα είναι πιθανόν ποιο χρήσιμος, αλλά δεν μπορεί να μένει έτσι, είναι σωστή η προσπάθεια που γίνεται για άμεση πρόσληψη, αφού στον αέρα είναι 15 ποδοσφαιριστές (τρεις δανεικοί και 12 που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους) και πρέπει να γνωρίσει την ομάδα, να δει και να διαλέξει από το υπάρχον έμψυχο υλικό και να είναι έτοιμη ώστε στην προετοιμασία που θα ξεκινήσει μέσα Ιουνίου να υπάρχει το 90% του ρόστερ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και απλά να μένουν 2-3 θέσεις που θα πρέπει να συμπληρωθούν. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια