Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οικ. Παλατιανού: Από το 2009 δεν είμαστε ιδιοκτήτες του πύργου Πετριτή

Παλατιανός
07 Απριλίου 2017 / 16:56

Τις διαβεβαιώσεις της νέας ιδιοκτησίας Μπέλλου του πύργου Πετριτή ότι θα διατηρηθεί, πήραν οι οικογένειες Παλατιανού και Βούλγαρη όταν τον μεταβίβασαν το 2009 και ζητούν να διευκρινιστεί κάθε ευθύνη για την καθαίρεσή του. Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Κύριοι, Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα από το site σας, αλλά ύστερα και από δεκάδες τηλεφωνήματα, ότι στο άρθρο σας της 5ης Απριλίου του 2017 με τίτλο "Κατεδαφίστηκε ο βυζαντινός πύργος Πετριτη" κάνετε αναφορά στο όνομα της οικογένειας μου ("...άλλοτε του άρχοντα Πετριτή κι αργότερα της οικογένειας Παλατιανού").
Παραπάνω στο κείμενο σας αναφέρεστε, επίσης, ότι "Για να συμβεί το μοιραίο χρειάστηκε να συντονιστούν όλες οι αδυναμίες των δημόσιων μηχανισμών σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα της νέας ιδιοκτησίας." παραλείποντας, με την ίδια άνεση που δημοσιεύετε το δικό μας ονομα, να κάνετε αναφορά στο όνομα της ""νέας ιδιοκτησίας""!
Παρακάτω στο κείμενο σας αναφέρετε, πάλι λανθασμένα, ότι "στην οικογένεια Παλατιανού (μάλλον ως προίκα). Aπό αυτή την οικογένεια έχει διατηρηθεί ένας βυζαντινός πύργος".
Θα ήθελα, λοιπόν, να σας γνωστοποιήσω ότι το συγκεκριμένο ακίνητο, ιδιοκτησίας Γ. Παλατιανού, Σ. Βούλγαρη και Ο. Βούλγαρη ( και όχι μόνον οικ. Παλατιανού), πουλήθηκε το έτος 2009 -με την υπόσχεση και βεβαίωση ότι ο πύργος θα διατηρηθεί - στον κύριο Α. Μπέλλο, ο οποίος βέβαια απεβίωσε, και ως ιδιοκτήτες πλέον (η νέα ιδιοκτησία) φέρονται οι απόγονοι του.
Συνεπώς, η ελλιπής πληροφόρηση σας, η λανθασμένη διατύπωση και δημοσιοποίηση των γεγονότων και της αλήθειας, στρέφονται εναντίον της ιστορίας μας, του ονόματος μας και της οικογένειας μας, σε σημείο που θα τολμήσω να πω αγγίζει τα όρια της συκοφαντίας.
Κύριοι, με όλη την ευγένεια, πιστεύοντας και θεωρώντας ότι είσαστε μια σοβαρή και έγκυρη εφημερίδα, αλλά και με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος μας, θα σας ζητήσω να διορθώσετε το λάθος σας στο παρόν, αλλά, και με νέα δημοσίευση νέου άρθρου στο οποίο θα αναφέρονται τα γεγονότα και οι αλήθειες ως έχουν.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Με εκτίμηση
Παλατιανός Κωνσταντίνος 
 
Ενημέρωση: Ευχαριστούμε για την επιστολή και τις διευκρινίσεις σας. Με την επίμαχη αναφορά μας στη νέα ιδιοκτησία του πύργου Πετριτή διευκρινίζεται σαφώς ότι η κατεδάφιση του διατηρητέου κτίσματος δεν βαρύνει τους προηγούμενους ιδιοκτήτες αλλά τους νέους. Άλλωστε η όποια ένταση στο κείμενο μας προφανώς και δεν έχει στόχο την οικογένειά σας αλλά την ομολογημένη ολιγωρία των δημοσίων Υπηρεσιών που δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την κατεδάφιση ενός ιστορικής αξίας κτίσματος. Και υπ' αυτήν την έννοια, επιτρέψτε μας να θεωρούμε πως τα νόμιμα δικαιώματά μας (σ.σ. ο λόγος γίνεται για το δημόσιο συμφέρον) έχουνε γίνει πλέον μπάζα. Παρά ταύτα παρακαλώ συγχωρέστε μας τον εκνευρισμό που άθελα μας σας προκαλέσαμε.
Με εκτίμηση
Γιώργος Κατσαΐτης