Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προκήρυξη για νέο Παιδίατρο στο νοσοκομείο της Κέρκυρας

Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας
20 Ιανουαρίου 2017 / 10:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναρτήθηκε η προκήρυξη για μιά επιπλέον θέση μόνιμου παιδιάτρου σε βαθμό επιμελητή Β΄ στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Είναι η δεύτερη μόνιμη θέση στην παιδιατρική κλινική που δίνεται στο νοσοκομείο το τελευταίο εξάμηνο.
Η παιδιατρική κλινική είναι ένα τμήμα που είχε απόλυτη ανάγκη, καθώς το πρόβλημα ήταν τεράστιο. Η υποστελέχωση της συγκεκριμένης κλινικής την τελευταία πενταετία ήταν εμφανής, καθώς πριν από ενάμιση χρόνο είχε φτάσει να έχει μόνο 2 ιατρούς με ορατό τον κίνδυνο κλεισίματος της κλινικής.
 
«Φως» για νεογνολογική μονάδα στο ΓΝΚ
 
Με την ολοκλήρωση της κάλυψης της συγκεκριμένης θέσης προβλέπεται οι μόνιμοι παιδίατροι του νοσοκομείου να ανέρθουν σε 4, πλέον των ήδη υπαρχόντων 2 θέσεων επικουρικών ιατρών. Αυτό σημαίνει ότι πλέον τίθενται στέρεες βάσεις για την παρουσία 6 συνολικά ιατρών που είναι το πρώτο βήμα για να μπορεί κάποιος να μιλάει ουσιαστικά και όχι με ευχολόγια και για την ύπαρξη νεογνολόγου και για τις πρώτες ουσιαστικές βάσεις για έναρξη λειτουργίας νεογνολογικής μονάδας στο νοσοκομείο.
 
Υπουργείο και ΥΠΕ ανταποκρίθηκαν άμεσα
 
Η θέση αποτελεί τάχιστη επαναπροκήρυξη, μετά από απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου, της θέσης ενδοκρινολογίας που είχε αποβεί άγονη προ 3μήνου. Η διοίκηση άμεσα πίεσε το υπουργείο και την 6η υγειονομική περιφέρεια ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις.
Άμεση ήταν η ανταπόκριση στο αίτημα αυτό, της 6ης ΥΠΕ και του υπουργείου υγείας για την τροποποίηση της θέσης και την επαναπροκήρυξη της.
Είναι σημαντικό να αναφερθούν αυτά καθώς στο νοσοκομείο εδώ και 7 χρόνια υπάρχουν 9 θέσεις μονίμων ιατρών που έχουν κολλήσει σε διάφορα στάδια της προκήρυξής τους και είναι αμφίβολο αν μετά από τόσο καιρό κάποιος γιατρός τελικά θα έρθει ή θα χαθούν οριστικά ως θέσεις.
 
Οι αιτήσεις γίνονται με υποβολή των δικαιολογητικών στο τμήμα προσωπικού από 30/1/2017 έως τις 18/2/2017. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2661360643 και στον ιστότοπο του νοσοκομείου, www.gnkerkyras.gr/od3b.html.