Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΕΠΣΚ για τα γεγονότα της Κυριακής στους Αυλιώτες

Βία στα γήπεδα
17 Ιανουαρίου 2017 / 11:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ε.Π.Σ Κέρκυρας με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα της περασμένης Κυριακής 15 Ιανουαρίου στο γήπεδο Αυλιωτών

στον αγώνα του Οδυσσέα με τον Αχιλλέα Νυμφών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:
«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την επανεμφάνιση μεμονωμένου, έστω, κρούσματος βίας που δυσφημεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Κέρκυρας. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση και επαναβεβαιώνουμε τη βούληση και την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να λάβουμε δραστικά μέτρα ριζικής αντιμετώπισης κάθε ένδειξης παραβατικότητας και βίας. Δηλώνουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη και αμέριστη στήριξή μας σε όλους τους διαιτητές - μέλη της Ε.Π.Σ Κέρκυρας στο δύσκολο έργο που επιτελούν και τους διαβεβαιώνουμε ότι σταθερά θα δημιουργούμε όλες τις προϋποθέσεις διασφάλισης ομαλών συνθηκών άσκησης των καθηκόντων τους.



Η εμφάνιση περιστατικών βίας σε βάρος διαιτητών μας είναι εντελώς αδικαιολόγητη, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν πολλές φορές σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στα γήπεδά μας κάθε Σαββατοκύριακο. Αυτή η βία είναι και η σκληρότερη, η απεχθέστερη, η χειρότερη. Σε αυτές τις συμπεριφορές είμαστε όλοι ανεπιφύλακτα απέναντι. Η βία όποια μορφή κι αν έχει δεν έχει θέση στον αθλητισμό μας. Τραυματίζει την αναγκαία και κοινή προσπάθειά μας, απαξιώνει το αγαθό που υπηρετούμε, καταρρακώνει αξιοπρέπειες και ενσπείρει το φανατισμό, τη σύγκρουση και την αντιπαράθεση, σε έναν χώρο που πρέπει να παγιωθεί ως χώρος δημιουργίας, κοινωνικής προσφοράς και αξιών.
Ανεξάρτητα από τις ευθύνες που υπάρχουν σε μεμονωμένες ενέργειες όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα με ενιαία βούληση και αποφασιστικότητα θα πρέπει να απορρίψει και να αποβάλλει τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές χωρίς εκπτώσεις και χωρίς καμία απολύτως ανοχή. Στα πλαίσια αυτά επαναβεβαιώνουμε για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητά μας να συντρίψουμε κάθε ενέργεια που θα αμαυρώνει το άθλημα που υπηρετούμε και θα ακυρώνει τη μεγάλη και επίπονη προσπάθειά μας στην τοπική κοινωνία.
Τέλος, απευθύνουμε έκκληση προς κάθε κατεύθυνση, να γίνει συνείδηση σε όλους ότι μόνο με κοινή και συντονισμένη προσπάθεια, καλή πρόθεση και ανιδιοτέλεια θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε και να είμαστε αποτελεσματικοί στη λύση των προβλημάτων που γεννιούνται».