Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εισαγωγή στον Διαλογισμό: Θεωρία και Πράξη

Διήμερη εκδήλωση
26 Οκτωβρίου 2016 / 09:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με δεδομένο το συνεχές επιστημονικό ενδιαφέρον και τις τελευταίες μελέτες σχετικά με τα οφέλη του διαλογισμού στην υγεία,

διήμερο με θέμα «Εισαγωγή στον Διαλογισμό: Θεωρία και Πράξη», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Δήμου Κερκυραίων στο Φαληράκι με ομιλητές τους Ευγένιο Γιαρένη,  νομικό και συγγραφέα και Ιωάννη Αυγουστάτο, ψυχίατρο, ψυχοθεραπευτή.
 
Οι ομιλητές
 
Ο κ. Ιωάννης Αυγουστάτος είναι Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής. Σπούδασε ιατρική και χειρουργική στο πανεπιστήμιο «La Sapienza» (Λα Σαπιέντσα) της Ρώμης, ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική στην Ελλάδα και εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή (Cognitive therapy) και στην Ομαδική (Analytic Group Psychotherapy) ψυχοθεραπεία.
Μελετητής κοινωνικών και φιλοσοφικών ζητημάτων, δίνει συχνά διαλέξεις και αρθρογραφεί, συντονίζει ομάδες Αυτογνωσίας αναπτυξιακής και ανθρωπιστικής κατεύθυνσης και από το 2.000 διδάσκει στο Δημοτικό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Είναι συνιδρυτής -1995- της Κίνησης Φιλοσοφικών Ομάδων για Ελεύθερη Πνευματική Έκφραση και ιδρυτής του «ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ», μιας Κίνησης, που συνθέτει την πνευματικότητα με την ανιδιοτελή ακτιβιστική δράση. 
Ο κ. Ευγένιος Αρ. Γιαρένης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και είναι  νομικός, στρατιωτικός δικαστής και Διδάκτορας, στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών. Έχει μελετήσει κυρίως νομικά, φιλοσοφία, ψυχολογία και ιστορία, έχοντας εκδώσει κάποια βιβλία σχετικά με τις επιστήμες αυτές. Με ζητήματα εσωτερικής φιλοσοφίας ασχολείται τα περισσότερα χρόνια της ενήλικης ζωής του, μελετώντας και βιώνοντας την εσωτερική διάσταση των πραγμάτων, διαλογιζόμενος πάνω σε αυτήν και οραματιζόμενος, χωρίς προσδοκίες, έναν καλύτερο άνθρωπο σε έναν καλύτερο κόσμο. 
Τα δύο τελευταία του βιβλία είναι τα «Ο δρόμος είσαι εσύ» και «Κατανοώντας το Ταό Τε Τσιγκ».
 
Το πρόγραμμα
 
  • Παρασκευή 28 Οκτωβρίου - ώρα 18.30- 20.30: Εισαγωγική παρουσίαση του διαλογισμού. Είσοδος ελεύθερη
  • Σάββατο 29 Οκτωβρίου – ώρα 10.00-12.30: Πρακτική άσκηση με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής
 
Για κράτηση θέσεων για το Σάββατο 29 Οκτωβρίου και πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα Τζίνα Ζωχιού, στο 6944 327761.