Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η τουριστική σχολή πρέπει να γίνει στη Ρόδο

ΡΟΔΙΑΚΗ
26 Οκτωβρίου 2016 / 07:57

Την έντονη αντίθεση και τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποφάσισε την ίδρυση τουριστικής σχολής στη... Χίο, εκφράζουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο.

Τεκμηριωμένη αντίδραση από τη γενική συνέλευση του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης • Κυριάρχησε το θέμα και στη χθεσινή συνάντηση του περιφερειάρχη με το βουλευτή Μ. Κόνσολα. Την έντονη αντίθεση και τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποφάσισε την ίδρυση τουριστικής σχολής στη... Χίο, εκφράζουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο.
Με απόφασή της η γενική συνέλευση του παιδαγωγικού τμήματος επισημαίνει τα αυτονόητα, ότι δηλαδή η σχολή αυτή θα πρέπει να γίνει στη Ρόδο, πράγμα που απαιτεί η τοπική κοινωνία.
Όπως άλλωστε είχε επισημάνει “Η Ροδιακή”, η απόφαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί μία ακόμα απρέπεια σε βάρος της Ρόδου, από τους “προύχοντες” του Πανεπιστημίου που αγνοούν επιδεικτικά την τοπική κοινωνία.
Η απόφαση του παιδαγωγικού τμήματος, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, διότι προέρχεται από τα σπλάχνα του Πανεπιστημίου.
Και ιδιαιτέρως τεκμηριωμένα, η συνέλευση του παιδαγωγικού τμήματος εξηγεί γιατί η τουριστική σχολή πρέπει να γίνει στη Ρόδο.
Επί του θέματος μάλιστα, υπάρχουν πιέσεις πανταχόθεν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, για να αναθεωρήσει την απόφασή του, χωρίς πάντως να αναμένεται ότι θα γίνει κάτι τέτοιο.
Πηγή : Η τουριστική σχολή πρέπει να γίνει στη Ρόδο | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/350248/h-toyristikh-sxolh-prepei-na-ginei-sth-rodo#ixzz4OAENjGv4