Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδηλώσεις λατρείας στον Κήπο του Λαού για το Σπύρο Γιαννιώτη (video)

Γιαννιώτης
22 Αυγούστου 2016 / 19:36

Δεν προλάβαινε να υπογράφει αυτόγραφα ο Κερκυραίος ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης.

Ο Δήμος Κέρκυρας  διοργάνωσε αυτήν τη γιορτή για να τιμήσει τον Κερκυραίο που αποτελεί πρότυπο ζωής για τη νέα γενιά και για όσους αγωνίζονται για την επίτευξη των στόχων τους.
Οι Κερκυραίοι ανταποκρίθηκαν μαζικά, ξεχειλίζοντας συναίσθημα προς το «καμάρι» τους. Ο ίδιος, χωρίς να έχει ξεπεράσει τη σεμνότητά του, μίλησε με απλά λόγια για τα νέα παιδιά που συνάντησε και που συμβολίζουν την ελπίδα καθώς και για τα υπέροχα συναισθήματα που έχουν σημαδέψει τη ζωή του.

Στην υποδοχή του ολυμπιονίκη συμμετείχαν το Μουσικό Σώμα της Παλαιάς Φιλαρμονικής με επικεφαλής τον υπαρχιμουσικό Σπύρο Κακαρούγκα, το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών της Φιλαρμονικής "Μάντζαρος" υπό τη διεύθυνση του  Αλέξη Αρταβάνη και το Κουαρτέτο Jazz από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό τον Δήμο Δημητριάδη.
Μεταξύ άλλων, η Παλαιά Φιλαρμονική ερμήνευσε το εμβατήριο Νενικήκαμεν του Κερκυραίου μουσουργού Ιωσήφ Καίσαρη, που γράφτηκε ειδικά για τη νίκη του Σπύρου Λούη στου Ολυμπιακού Αγώνες του 1896, όπως επεσήμανε στο σύντομο χαιρετισμό του και ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής, Σπύρος Παδοβάς.
Στο χαιρετισμό της, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε το κλειστό κολυμβητήριο να λάβει το όνομα "Σπύρος Γιαννιώτης".

Δείτε το φωτορεπορτάζ