Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαγική η βραδιά στο Φρούριο με τη Μαρινέλλα

Συναυλία
03 Αυγούστου 2016 / 12:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όλοι όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Παλιό Φρούριο έζησαν μια μαγική βραδιά,

με μια παράσταση εκπληκτική, μια παράσταση που δύσκολα θα ξεχαστεί! Η Μαρινέλλα, αφού τραγούδησε ονειρικά, αφού χόρεψε εκπληκτικά, πήρε τη μπαγκέτα του αρχιμουσικού και διεύθυνε αριστοτεχνικά!   
Η Μαρινέλλα δεν είναι τυχαία στη κορυφή των Ελληνίδων ερμηνευτριών όλων των εποχών και σίγουρα θα μείνει στο πάνθεον της ιστορίας της Ελληνικής μουσικής. Τυχεροί λοιπόν όλοι εμείς που παρακολουθήσαμε τη παράσταση γιατί όπως είπε και η ίδια ‘ήθελα πάρα πολύ να το δείτε στο νησί σας όλο αυτό που κάναμε με τους συντελεστές σας το χειμώνα στην Αθήνα’.
Μαζί της μια φιλαρμονική που απλά ακολουθεί ένα δρόμο μοναδικό για τα δεδομένα της Ελλάδας, διαφημίζει τη Κέρκυρα και μας γεμίζει περηφάνια.
Η απόδοση των εντυπωσιακά υψηλού επιπέδου ενορχηστρώσεων της συναυλίας ήταν εξαιρετική. Λιτή και δυναμική ταυτόχρονα, γεμάτη και διακριτική ανάλογα με το ύφος των κομματιών, ταιριαστή απόλυτα με το γενικότερο πλαίσιο της παράστασης. Η απόδοση των swing κομματιών της φιλαρμονικής σε συνδυασμό με τη σκηνική παρουσία της Μαρινέλλας σε έκανε να αναρωτιέσαι αν είναι αλήθεια αυτό που ακούς και βλέπεις.
Η παρουσία του δικού μας Παντελή Κοντού ερμηνεύοντας τόσο σολιστικά όσο και συνοδευτικά ντούετα με τη Μαρινέλλα ήταν επίσης πάρα πολύ ταιριαστή με τον προσήκοντα σεβασμό αμφοτέρων και με στιγμές όπου νόμιζες ότι οι δυο τους τραγουδούν χρόνια μαζί!
Η χορωδία Αχαράβης σίγουρα στη κορυφαία στιγμή της ιστορίας της, παρουσιάστηκε πάρα πολύ ώριμη δείχνοντας υψηλό επίπεδο και άριστη προετοιμασμένη. 
Καλοντυμένα  χωρίς ίχνος άγχους για τη βαρύτητα της βραδιάς κορίτσια της εφηβικής χορωδίας να κάνουν άριστα ‘φωνητικά’  με συγχρονισμένη κίνηση και άψογη παρουσία παρουσιάζοντας την πολύ σπουδαία δουλεία που γίνεται στην Αχαράβη από τη μαέστρο τους Αγάθη Κοσκινά, η οποία έδειξε και την εξαιρετική ερμηνευτική της ικανότητα.
Συγκινητική ήταν η παρουσία των παιδικών χορωδιών δίπλα στη Μαρινέλλα. Ειδικά η ερμηνεία του τραγουδιού ‘Τα Κύθηρα’ από όλους ήταν μια ονειρική στιγμή, όπου 159 παιδικές φωνές μαζί με σπουδαία ερμηνεύτρια έγιναν ένα και δικαίως καταχειροκροτήθηκαν.
Περισσότεροι λοιπόν από 265 συντελεστές πήραν μέρος, οι οποίοι έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό, με σωστή οργάνωση και σχεδιασμό, χωρίς να μείνουν ΄νεκρά΄ διαστήματα παρουσιάζοντας μια παράσταση όπως ακριβώς είχε προαναγγελθεί: Το μουσικό γεγονός της φετινής χρόνιας!
Η Μαρινέλλα έγινε επίτιμο μέλος  από τη φιλαρμονική ‘Ομόνοια’ και η βραδιά ολοκληρώθηκε με το δέοντα σεβασμό σε αυτή τη συγκλονιστική ερμηνεύτρια που λέγεται Μαρινέλλα.