Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συστήνεται επιτροπή παρακολούθησης για το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

ΧΥΤΑ
29 Ιουλίου 2016 / 15:46

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η εξ αναβολής σύσκεψη για το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, μεταξύ των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των κατοίκων του Τεμπλονίου, πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Θέμα της σύσκεψης, την οποία είχε ζητήσει ο Εξωραϊστικός, ήταν η πρόοδος των ενεργειών και εργασιών στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου Κέρκυρας, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στον οδικό χάρτη για τα απορρίμματα.
 
 Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επιλεγεί  ο εργολάβος για τις απαραίτητες εργασίες υποδομής, προκειμένου να λειτουργήσει η μεταβατική διαχείριση στο Τεμπλόνι. 
 
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας δήλωσε ότι χρειάζεται συνεργασία όλων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατοίκων, ώστε να αρθούν οι δυσχέρειες και η ασυνεννοησία του παρελθόντος. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να λειτουργήσει η επιτροπή παρακολούθησης, της οποίας η σύσταση περιλαμβάνεται στον οδικό χάρτη για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στον οποίο έχουν καταλήξει Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Δήμος Κέρκυρας, με τη συμμετοχή και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
 
Χρειάζεται να συνεχιστούν οι συναντήσεις για να συνεννοηθούμε, δήλωσε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, και να μην υπάρχουν παρανοήσεις. Ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε ότι από την αρχή υπήρξε η δέσμευση για λαϊκό και δημόσιο έλεγχο για την παρακολούθηση της εφαρμογής του οδικού χάρτη και στην κατεύθυνση αυτή θα συσταθεί άμεσα, την επόμενη εβδομάδα, η επιτροπή παρακολούθησης. Στην Επιτροπή αυτή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΠΙΝ και του Δήμου Κέρκυρας, των κατοίκων και φορέων της περιοχής του Τεμπλονίου καθώς και του ΤΕΕ  ή/και θεσμικών φορέων που έχουν λόγο και μπορούν να εκφράσουν εμπεριστατωμένη κρίση για το ζήτημα  της διαχείρισης απορριμμάτων.  

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Ιονίων Νήσων Χρήστος Μωραΐτης, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Τουριστικής Προβολής Σπύρος Γαλιατσάτος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σπύρος Ασπιώτης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου και εκπρόσωποι των φορέων και κατοίκων της περιοχής.