Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΚΕ Κέρκυρας: «Ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποφάσισε να νουθετήσει το συνδικαλιστικό κίνημα!»

ΚΚΕ Κέρκυρας
20 Φεβρουαρίου 2020 / 09:40

«... την μέρα που οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα πλημμύριζαν τους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου-Βρούτση, την ημέρα που η ΝΔ και τα trolls της συντονισμένα έριχναν λάσπη για την απεργία, επέλεξε να νουθετήσει το συνδικαλιστικό κίνημα μπροστά στο σχέδιο της κυβέρνησης να επιβάλει περιορισμούς, διάλυση και απαγόρευση διαδηλώσεων...»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση, με την οποία βάλλει κατά του Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξανδρου Αυλωνίτη, εξέδωσε η Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Αφορμή για την αιχμηρή ανακοίνωση του ΚΚΕ αποτέλεσε η τοποθέτηση του Αλέξανδρου Αυλωνίτη, την Τρίτη (18/2), στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την απεργία ενόψει της κατάθεσης προς ψήφιση του Νομοσχεδίου που αφορά στις διαδηλώσεις.

Αναλυτικά το ΚΚΕ Κέρκυρας αναφέρει:

«Την Τρίτη 18/02, στην αντιπαράθεση που έγινε στη Βουλή σχετικά με την πανεργατική απεργία, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αυλωνίτης, εν όψει και της επικείμενης κατάθεσης του νομοσχεδίου για τον περιορισμό στις διαδηλώσεις δε δίστασε να πει ότι "όντως πρέπει να υπάρχει μία αυτοσυγκράτηση στο συνδικαλιστικό κίνημα"!

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, την μέρα που οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα πλημμύριζαν τους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου-Βρούτση, την ημέρα που η ΝΔ και τα trolls της συντονισμένα έριχναν λάσπη για την απεργία, επέλεξε να νουθετήσει το συνδικαλιστικό κίνημα μπροστά στο σχέδιο της κυβέρνησης να επιβάλει περιορισμούς, διάλυση και απαγόρευση διαδηλώσεων έως και ιδιώνυμα αδικήματα σε όσους συμμετέχουν σε αυτές, που αναμένεται το επόμενο διάστημα να κατατεθεί στη Βουλή.

Οι ορισμοί του νομοσχεδίου για το τι θεωρείται συνάθροιση, σε συνδυασμό με την υποχρέωση γνωστοποίησης και τις γενικές διατυπώσεις περί "κινδύνου δημόσιας ασφάλειας" και "διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής", δίνουν τη δυνατότητα στις αστυνομικές αρχές να απαγορεύουν, να περιορίζουν και να καταστέλλουν κατά το δοκούν διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, ακόμη και απλές διαμαρτυρίες μιας ομάδας ανθρώπων.

Το συγκεκριμένο απαράδεκτο νομοσχέδιο αποτελεί ακόμα ένα βήμα κλιμάκωσης της επίθεσης απέναντι στον οργανωμένο λαό και το κίνημα του. Είναι μία ακόμη περίπτωση που αποδεικνύει ότι όταν αφορά αντιλαϊκά μέτρα το κράτος έχει συνέχεια. Το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και το ιδιώνυμο αδίκημα σε όσους διαδηλώνουν απέναντι στους πλειστηριασμούς που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ σκοπό έχουν να χτυπήσουν την οργανωμένη αντίσταση του λαού μπροστά στην αντιλαϊκή λαίλαπα και να επιβάλουν "σιγή νεκροταφείου". Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν στην ουσία της πολιτικής που εφαρμόζεται και επιχειρούν με πλαστές διαχωριστικές γραμμές σε δευτερεύοντα θέματα να ξεχωρίσουν. Η καθημερινότητα όμως τους διαψεύδει...

Αν αναλογιστούμε και το δημοσίευμα της «Αυγής» που στο διαδίκτυο αναπαρήγαγε την κυβερνητική προπαγάνδα για «κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της Αθήνας» από τις πορείες των εργαζομένων και για «εμπόδια στην ενημέρωση», εξαιτίας της απεργίας στα ΜΜΕ (με «ρεπορτάζ» που θα μπορούσε να έχει βγει από τα δημοσιογραφικά γραφεία του με ΣΚΑΙ) καλούμε το λαό να βγάλει συμπεράσματα για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και σε ποιου το πλευρό στέκεται σε αυτή τη κομβική στιγμή.

Ακόμα και αν κυβέρνηση έχει την ντροπαλή στήριξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να μην τολμήσει να φέρει για ψήφιση στη Βουλή αυτό το τερατούργημα, που πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο του λαού και της νεολαίας».