Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύντομα η ενεργειακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Ρόδη Κράτσα
14 Φεβρουαρίου 2020 / 14:05

439.008 ευρώ, για τις παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ξεκινάει έπειτα από εννέα χρόνια καθυστερήσεων το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Επιμελητηρίου, καθώς εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «2014-2020» Ιονίων Νήσων η πράξη «Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτιρίου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας» και σύντομα αναμένεται να υπογραφεί η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης για τη δημοπράτησή του.

Όπως ανέφερε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στη συνάντηση που είχε σήμερα, στο γραφείο της στις Αλυκές Ποταμού, με τον πρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γιώργο Χονδρογιάννη και το γενικό γραμματέα Στέφανο Σπάτουλα «Αναβαθμίζουμε το κτίριο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ώστε να εκσυγχρονιστεί ως προς τη λειτουργία του, να γίνει πιο φιλικό και να μειωθεί το ενεργειακό του αποτύπωμα στο περιβάλλον αλλά και ως εμβληματικό έργο για να ακολουθήσουν και άλλα».

Από την πλευρά του ο κ.Χονδρογιάννης ευχαρίστησε την κ.Κράτσα – Τσγκαροπούλου  για τη διαχρονική στήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στα αιτήματα του κόσμου της παραγωγής και την υποστήριξη των θεσμικών φορέων της επιχειρηματικότητας, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους πολίτες και τις τοπικέςοικονομίες.
Το έργο, προϋπολογισμού  439.008 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και έχει ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών CO2.
Ειδικότερα οι παρεμβάσεις, που θα πραγματοποιηθούν  αφορούν στην αντικατάσταση κουφωμάτων, προσθήκη θερμομόνωσης στο κέλυφος, προσθήκη θερμομόνωσης στη στέγη του κτιρίου και αντικατάσταση του παλαιού συστήματος κλιματισμού, ώστε  το κτήριο να αναβαθμιστεί ενεργειακά σε Κατηγορία Β.
 
Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στη μείωση του ενεργειακού κόστους εξοικονομώντας χρήματα για υλοποίηση δράσεων προς όφελος της επιχειρηματικότητας.Παράλληλα θα αναβαθμίσει την ποιοτική λειτουργία του κτιρίου και θα εξυπηρετεί όχι μόνο τις διοικητικές εργασίες αλλά τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες που επισκέπτονται το Επιμελητήριο για ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη. Τέλος, θα συμβάλλει στη  βελτίωση των συνθηκών των πολιτών που επισκέπτονται τον Φορέα για ποικίλες εργασίες όπως εγγραφές, πληρωμές συνδρομών, ενημερώσεις, ημερίδες.