Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χειρουργική επέμβαση τεχνητής ίριδας | Απαραίτητη διευκρίνιση

Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας
10 Φεβρουαρίου 2020 / 09:47

Η πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση με τοποθέτηση τεχνητής ίριδας έγινε για πρώτη φορά στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας σε ότι αφορά Δημόσια Νοσοκομεία, καθώς είχε γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2012 στο Metropolitan Hospital από τον χειρουργό-οφθαλμίατρο, Παντελή Α. Παπαδόπουλο

ΑΘΗΝΑ.  Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, το οποίο εξεδόθη στις 3 Φεβρουαρίου από το γραφείο του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, χειρουργική επέμβαση τοποθέτηση τεχνητής ίριδας στο μάτι ασθενή.

Όπως διευκρίνισε στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ο Δ/ντης της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Metropolitan Hospital, Παντελής Α. Παπαδόπουλος, η επέμβαση αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στην Ελλάδα, αλλά πράγματι πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε δημόσιο νοσοκομείο.

Κι αυτό καθώς ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη επέμβαση (σ.σ. ένθεση τεχνητής ίριδας μαζί με μεταμόσχευση κερατοειδούς, ένθεση αντιγλαυκωματικής βαλβίδας, επέμβαση καταρράκτη και ένθεση ενδοφακού) τον Δεκέμβριο του 2012 στο προαναφερθέν ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών.



Η απαραίτητη διόρθωση-διευκρίνιση ότι η εν λόγω χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας το 2012 στο νοσοκομείο Metropolitan από τον χειρουργό-οφθαλμίατρο, Παντελή Α. Παπαδόπουλο, κρίνεται απαραίτητη προς αποκατάσταση της πραγματικότητας.

Αυτό που ισχύει ωστόσο, είναι ότι χρειάστηκε να περάσουν 7 χρόνια, για να γίνει αντίστοιχη επέμβαση σε δημόσιο νοσοκομείο κι αυτό όντως ήταν το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας από τον χειρουργό-οφθαλμίατρο, Σπύρο Δραζίνο.