Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας μάς δουλεύει»

Ερημίτης
06 Φεβρουαρίου 2020 / 11:07

ΑΘΗΝΑ. Λίγες ώρες μετά την κατάθεση της τροπολογίας που «ξεμπλοκάρει» την έγκριση της υψομετρικής μελέτης της επένδυσης στον Ερημίτη

ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε σε ακόμα ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη. «Ο δήμαρχος μας δουλεύει» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας το πρωί στον Real Fm. 
Λίγο αργότερα, μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας, επανέλαβε ότι ο δήμαρχος τον είχε πολλές φορές διαβεβαιώσει, ότι το θέμα θα εγκριθεί.

«Επειδή βλέπαμε ότι καθυστερούσε, τον είχαμε καλέσει στο γραφείο μας με τον επενδυτή, τον μήνα Δεκέμβριο. Εκεί μας είχε φέρει και ένα προσχέδιο της απόφασης των τεχνικών υπηρεσιών και είχε δεσμευτεί ότι θα το προχωρήσει, αλλά μας κορόιδεψε». Ο Υπουργός, προχωρώντας ακόμα περαπέρα, μίλησε για το «αμίμητο» (sic) που έκανε ο Δήμαρχος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Κατηγόρησε την Τεχνική του υπηρεσία ότι είναι περίπου άχρηστη και ανίκανη και ότι η μελέτη είναι παράνομη» είπε ο κ. Γεωργιάδης.  

Ο Υπουργός εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η ευρεία πλειοψηφία των συμβούλων είναι υπέρ της επένδυσης:«Πλείστοι όσοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν επικοινωνήσει είτε με εμένα είτε με τον επενδυτή και είχαν πει ότι είναι υπερ της επένδυσης». 
Όσον αφορά την τροπολογία, υποστήριξε ότι τέτοιες τακτικές δεν είναι πρωτόγνωρες, παρόμοια μέθοδο είχε χρησιμοποιήσει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Η διάταξη δεν είναι φωτογραφική», είπε ο κ. Γεωργιάδης, «δεν είναι δηλαδή ειδικά για τη Βόρεια Κέρκυρα. Απλώς η περίπτωση της Βόρειας Κέρκυρας, μας έδωσε να καταλάβουμε ότι δεν θα μπορούμε να πάρουμε καμία επένδυση στην Ελλάδα, αν οι επενδυτές έχουν την άποψη πως ότι και να σου λέει η κυβέρνηση, τα δικαστήρια, το ΤΑΙΠΕΔ, μπορεί να βρεθεί ένας Δήμαρχος με μια συγκυριακή πλειοψηφία και να σταματήσει ένα project εκατοντάδων εκατομμυρίων». 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ