Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελεύθερο wi-fi από τον Μάρτιο στην πόλη της Κέρκυρας

wi-fi
02 Φεβρουαρίου 2020 / 19:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπηρεσίες ελεύθερης πλοήγησης στο διαδίκτυο, θα παρέχονται στην πόλη της Κέρκυρας από τον άλλο μήνα, όπως ανακοίνωσε η Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανάπτυξης και ψηφιακής διακυβέρνησης Παναγιώτα Τζάνε.

Πρόκειται για το ευρωπαϊκό  πρόγραμμα voucher wifi4eu, του οποίου το κόστος ανέρχεται στις 15.000 ευρώ και εντάχθηκε κατά τη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Το εύρος που θα μπορεί να πραγματοποιηθεί η  ελεύθερη πλοήγηση στο ίντερνετ είναι η καρδιά της πόλης της Κέρκυρας αφού  θα καλύπτει τις περιοχές της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, του Δημοτικού Θεάτρου και της Παλιάς Νομαρχίας, ενώ θα καλύπτει επίσης την διαδρομή  από τον νέο πεζόδρομο μέχρι και το Λιστόν.

‌Η Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανάπτυξης και ψηφιακής διακυβέρνησης Παναγιώτα Τζάνε επισημαίνει πως το πρόγραμμα αυτό αποτελεί έναν πυλώνα που θα οδηγήσει την Κέρκυρα στην ψηφιακή εποχή. Συγκεκριμένα σε επικοινωνία της με το enimerosi.com δήλωσε «Οι εργασίες κυλούν ικανοποιητικά. Πρόκειται για ένα απλό πρόγραμμα, όμως στο μέλλον σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε σε διάφορα  προγράμματα όπως έξυπνος φωτισμός και έξυπνο πάρκινγκ. Στόχος μας είναι να ξεφορτωθούμε τα παλιά προβλήματα και να περάσουμε στην νέα εποχή».