Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκτακτα έργα συντήρησης για το Αχίλλειο πρότεινε ο Γκίκας στην ΕΤΑΔ

Γκίκας Στέφανος
22 Ιανουαρίου 2020 / 15:47

Προτεραιότητα για την ΕΤΑΔ, σύμφωνα με τον Δ/ντα Σύμβουλό της, η επισκευή του Αχιλλείου - Έκτακτα έργα συντήρησης με ευθύνη της ΕΤΑΔ έως ότου ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ πρότεινε ο Βουλευτής Κέρκυρας

ΑΘΗΝΑ.  Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), Στέφανο Βλαστό, είχε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Θέμα συζήτησης αποτέλεσε το Αχίλλειο και η κατάσταση του μνημείου. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο του Βουλευτή Κέρκυρας:

Όπως έγινε γνωστό, τον Φεβρουάριο η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση του φακέλου για την αποκατάσταση του συγκροτήματος του Αχιλλείου και την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.

Εν συνεχεία, η απόφαση ένταξης πράξης στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020 θα σταλεί στην ΕΤΑΔ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.

Ο Στέφανος Γκίκας πρότεινε κατά την συζήτηση, την πραγματοποίηση έκτακτων έργων συντήρησης των κατεστραμμένων οροφών του άνω ορόφου του Αχιλλείου με ευθύνη της ΕΤΑΔ, έως ότου ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, ώστε η εικόνα του μνημείου κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου να είναι βελτιωμένη.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΔ σημείωσε ότι το Αχίλλειο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τόσο σε ότι αφορά στην κατάσταση του μνημείου όσο και σε θέματα προσωπικού.

Υπογράμμισε δε ότι η επισκευή του μνημείου συνιστά προτεραιότητα.