Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ομάδα Υγείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατά της Κράτσα για το Νοσοκομείο της Κέρκυρας

Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας
20 Ιανουαρίου 2020 / 16:01

Αιχμηρή ανακοίνωση, με την οποία γίνεται λόγος για τεράστια καθυστέρηση από πλευράς Περιφερειακής Αρχής σε ότι αφορά την ένταξη στο ΕΣΠΑ για την προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού για το Γ.Ν.Κ. και ταυτόχρονα στηλιτεύεται η πρόθεση εισόδου ιδιωτών στο Νοσοκομείο

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση, με την οποία κάνει λόγο για τεράστια καθυστέρηση από πλευράς Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα της Περιφερειακής Αρχής Κράτσα σε ότι αφορά την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του εξοπλισμού που χρειάζεται το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, εξέδωσε η Ομάδα Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αναλυτικά στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η κανονικότητα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μάλλον ξεκίνησε για τα καλά. Εδώ και 7 μήνες, το νοσοκομείο Κέρκυρας έχει ολοκληρώσει τη διαβούλευση με τις κατασκευάστριες εταιρίες σε δύο στάδια και έχει καταρτίσει τεχνικές προδιαγραφές και τεχνικά δελτία για την προμήθεια 21 νέων μηχανημάτων μέσω ΕΣΠΑ που θα ανανεώσουν μέρος του υπάρχοντος εξοπλισμού ή θα προσφέρουν νέες δυνατότητες. Συγκεκριμένα έχουν καταρτιστεί προδιαγραφές για την αγορά:

– 3 νέων μηχανήματων υπερήχων για αντίστοιχα τμήματα του νοσοκομείου

– Νέων πολυθρόνων και μηχανήματων αιμοκάθαρσης

– Νέου εξοπλισμού για την οφθαλμολογική κλινική

– Tράπεζών χειρουργείου και γερανών για υπέρβαρους ασθενείς

– Εξοπλισμού για το αιματολογικό τμήμα

– Χειρουργικών εργαλείων διαφόρων ειδικοτήτων.

Το σχετικό αίτημα του νοσοκομείου για την δημιουργία σχετικού άξονα στο ΕΣΠΑ Ιονίων νήσων 2014-2020 και την ένταξη σε αυτό των προαναφερθέντων έργων, έχει αποσταλεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου, από τα τέλη Ιουλίου στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων και στη διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ.

Η αντίδραση της περιφέρειας παρά τις οχλήσεις της απελθούσας διοίκησης του νοσοκομείου, ήταν μέχρι σήμερα η πλήρης αδιαφορία. Τα χρονικά περιθώρια του προγράμματος που λήγει στα τέλη του τρέχοντος έτους στενεύουν. Ελπίζουμε η τακτική αυτή της περιφερειακής αρχής, να μην εντάσσεται στα πλαίσια του ξεπουλήματος της δημόσιας υγείας που έχει εξαγγείλει η κεντρική κυβέρνηση. Θα μπορούσε εύκολα να υποθέσει κανείς, ότι η καθυστέρηση γίνεται σκόπιμα προκειμένου να δοθούν σε ιδιώτες υπηρεσίες, τις οποίες θα μπορούσε να παρέχει από μόνο του το νοσοκομείο με αγορά εξοπλισμού μέσω του ΕΣΠΑ.
Υπηρεσίες δηλαδή που θα ακριβοπληρώνει το δημόσιο νοσοκομείο, όταν θα μπορούσε να τις παρέχει το ίδιο, με τους πολίτες να ταλαιπωρούνται και να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Περιμένουμε άμεσες απαντήσεις από την περιφερειάρχη για την τεράστια καθυστέρηση στην ένταξη στο ΕΣΠΑ του νέου εξοπλισμού που έχει ανάγκη το νοσοκομείο Κέρκυρας. Ζητάμε την ξεκάθαρη καταδίκη της πολιτικής με την οποία προβλέπεται είσοδος ιδιωτών για υπηρεσίες που μπορεί με τον εξοπλισμό αυτό να παρέχει το μοναδικό δημόσιο δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού μας».