Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ΚΚΕ Κέρκυρας για την πώληση του Castello Bibelli

ΚΚΕ
14 Ιανουαρίου 2020 / 10:10

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του Castello Bibelli, στην περιοχή της Κάτω Κορακιάνας Κέρκυρας, ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η ιδιωτικοποίηση αυτή, που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων, αποκαλύπτει το τι σημαίνει η «ανάπτυξη για όλους» για την οποία μας μιλάει η κυβέρνηση της ΝΔ και οι διάφοροι μηχανισμοί της. Σημαίνει τεράστια κέρδη για το κεφάλαιο και ταυτόχρονα για το λαό μισθούς εξαθλίωσης, διαλυμένα δικαιώματα και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των ελεύθερων χώρων.
 
Η ΝΔ αξιοποίησε τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και έβαλε ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ των ιδιωτικοποιήσεων στην Κέρκυρα. Επόμενο φιλέτο που έχουν βάλει στο στόχαστρο είναι το λιμάνι της Κέρκυρας. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη ότι η «αξιοποίηση» - πώληση δημόσιας περιουσίας θα διασφαλίσει πόρους για την κάλυψη άλλων κοινωνικών αναγκών ή θα ελαφρύνει το δημόσιο χρέος με ταυτόχρονη βελτίωση της κατάστασης για τη λαϊκή πλειοψηφία. Άλλωστε η ανάπτυξη στην Ελλάδα έχει έρθει αλλά την απολαμβάνουν μόνο λίγοι…
 
Η επιχείρηση για προσέλκυση των μονοπωλίων περιλαμβάνει κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων, περιλαμβάνει άμεσα ή έμμεσα «δωράκια» στους επιχειρηματίες. Αυτό είναι στην πράξη η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και αυτό επιβάλλει η κερδοφορία των καπιταλιστών, για την οποία άλλωστε γίνονται όλα αυτά. Αυτοί είναι οι κανόνες της ΕΕ που υπερασπίζονται όσοι πίνουν νερό στο όνομά της.
 
Η προστασία και αξιοποίηση του φυσικού και οικιστικού πλούτου της περιοχής μας προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας, προϋποθέτει άλλο δρόμο ανάπτυξης. Προϋποθέτει μια άλλη εργατική - λαϊκή εξουσία που θα ιεραρχήσει τις διευρυμένες κοινωνικές ανάγκες, θα απαλλάξει το λαό μας από τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων και θα σχεδιάσει κεντρικά την οικονομία αξιοποιώντας στο έπακρο τις παραγωγικές - αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας».