Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντιδράσεις στην Πρέβεζα για την επταήμερη λειτουργία του JUMBO

Πρέβεζα
13 Ιανουαρίου 2020 / 12:36

Το κατάστημα της αλυσίδας JUMBO, ανακοίνωσε την λειτουργία και για τις επτά ημέρες της εβδομάδων προκαλώντας αντιδράσεις από φορείς και βουλευτές.

ΠΡΕΒΕΖΑ. Το κατάστημα της αλυσίδας Jumbo στην Πρέβεζα γνωστοποίησε στους πελάτες, ότι από τον Ιανουάριο θα είναι ανοικτό όλες τις Κυριακές. Συγκεκριμένα, η εταιρία στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Aγαπητοί μας πελάτες σας ενημερώνουμε ότι από τον  Ιανουάριο, όλες τις Κυριακές το κατάστημά μας θα είναι ανοιχτό με ωράριο λειτουργίας 11.00 - 18.00» με φορείς και βουλευτές να αντιδρούν στην απόφαση της γνωστής εταιρίας, η οποία απο την πλευρά της εγκαλείται αποφάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης που επιτρέπουν σε επιχειρήσεις τη λειτουργία και άλλων Κυριακών πλην τον οκτώ που ορίζει η νομοθεσία.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική έχουν αρθεί παλαιότεροι περιορισμοί και επιτρέπεται πλέον υπό προϋποθέσεις η λειτουργία των καταστημάτων και άλλες Κυριακές με την αναθεώρηση του νομικού πλαισίου και την προσθήκη της εξής παραγράφου σε αντικατάσταση της παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013: «Με αιτιολογημένη απόφαση του κατά τόπον αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από διαβούλευση με τοπικούς και συλλογικούς φορείς και ισχύει από το επόμενο έτος από τη δημοσίευσή της, ορίζονται με σαφή τρόπο οι περιοχές, στις οποίες επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και άλλες Κυριακές, πλην των αναφερομένων στις παραγράφου 1 και 1Α, λαμβανομένων υπόψη των τοπικών ιδιαιτεροτήτων που σχετίζονται με την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. Η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη δύναται να αναθεωρείται ετησίως κατά το μήνα Δεκέμβριο και ισχύει για το επόμενο έτος από τη δημοσίευσή της. Σε περίπτωση μη έκδοσης απόφασης διατηρείται σε ισχύ η προηγούμενη ρύθμιση μέχρι την αντικατάστασή της από νεότερη».

Στην Πρέβεζα ήδη υπάρχουν αντιδράσεις με το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πρέβεζας να εκφράζει την αντίθεση του με τη πολιτική της εταιρείας και να ζητάει την ανάκληση της.

Παράλληλα ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με ακόμη 37 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερώτημα σε αρμόδιους υπουργούς για το τι προτίθενται να κάνουν σε περίπτωση που δεν έχει τηρηθεί η νομοθετική πρόβλεψη για αιτιολογημένη απόφαση,  η οποία εκδίδεται μετά από διαβούλευση με τοπικούς και συλλογικούς φορείς .