Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα βίντεο του Λιμενικού Σώματος από την επιχείρηση στους Παξούς

Λιμενικό Σώμα
11 Ιανουαρίου 2020 / 17:41

Από τις προσπάθειες διάσωσης των ανθρώπων που βρέθηκαν στη θάλασσα ανοιχτά των Παξών - Το μήνυμα του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη

ΑΘΗΝΑ.  Τρία βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα από την επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών, των οποίων το σκάφος βυθίστηκε σήμερα το πρωί ανοιχτά των Παξών, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο 12 ανθρώπων.













Στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας έχουν διακομιστεί οι 21 άνθρωποι, οι οποίοι διασώθηκαν, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους που αγνοούνται και εκτιμάται ότι είναι περίπου ακόμα 20.


Το μήνυμα του Γιάννη Πλακιωτάκη

Τη λύπη του για την ανθρώπινη τραγωδία που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Παξών, όταν σκάφος που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δώδεκα άτομα, εξέφρασε με γραπτό μήνυμά του στο Facebook ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.



«Εκφράζω τη λύπη μου για τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα. Αξίζουν έπαινοι στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Η υπεράνθρωπη προσπάθεια τους έσωσε 21 ανθρώπινες ζωές. Η επιχείρηση συνεχίζεται»,  τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας.