Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κράτσα, Γκίκας & Δήμαρχοι συζητούν για τη μεταφορά των απορριμμάτων (video)

Σύσκεψη
11 Ιανουαρίου 2020 / 12:10

Γκίκας: «Γενναία απόφαση της κυβέρνησης η μεταφορά - Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τον τόπο στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησής του, γιατί να καλέσω τον Βουλευτή του στη σύσκεψη;»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του κυβερνητικού βουλευτή Στεφάνου Γκίκα, της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και των τριών δημάρχων του νησιού, Μερόπης Υδραίου, Γιώργου Μαχειμάρη και Κώστα Λέσση, με θέμα την ενημέρωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων τόνισε πως σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση από τους τρεις δημάρχους για τη πορεία της μεταφοράς των απορριμμάτων τονίζοντας πως η απεμπλοκή της Κέρκυρας από το φαινόμενο αυτό αποτελεί κοινό τόπο. Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στην Αθήνα με παρουσία του Γενικού Γραμματέα αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκου.



Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας δήλωσε πως η κυβέρνηση πήρε τη γενναία απόφαση να προχωρήσει στην μεταφορά απορριμμάτων ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του πως ο σχεδιασμός πρόκειται να προχωρήσει άμεσα.

Παράλληλα, συνέχισε την κόντρα με τον βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Αυλωνίτη, τονίζοντας πως δεν υπήρχε κανένας λόγος στη πρωτοβουλία που πήρε να καλέσει τους υπόλοιπους βουλευτές του νησιού και λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο ΣΥΡΙΖΑ στα 4,5 χρόνια εξουσίας του κατέστρεψε τη Κέρκυρα και στο ζήτημα των απορριμμάτων δεν έκανε απολύτως τίποτα».





Η συζήτηση ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών, καθώς οι συμμετέχοντες ζήτησαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να αποχωρήσουν.