Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης η μη έγκριση πρόσληψης ιατρών στο Νοσοκομείο

Νοσοκομείο
07 Ιανουαρίου 2020 / 13:30

Στην ανακοίνωση της η Ομάδα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως τα κενά αυτά θα έχουν αντίκτυπο στην υγεία των Κερκυραίων και θα αυξήσουν τις μετακινήσεις που τα τελευταία τρία χρόνια είχαν μειωθεί.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ομάδα Υγείας  του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την μη πρόσληψη τριών ιατρών στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, παρά το γεγονός πως η διοίκηση είχε μεριμνήσει προκειμένου να εξασφαλιστούν και να αποσταλούν τα σχετικά κονδύλια .

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομάδας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ:

Τρεις θέσεις επικουρικών ιατρών για το νοσοκομείο μας, που είχαν ζητηθεί έγκαιρα από την 1 Νοεμβρίου μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, δεν εγκρίθηκαν από το υπουργείο Υγείας, παρότι η διοίκηση του νοσοκομείου είχε εξασφαλίσει και είχε αποστείλει τα σχετικά κονδύλια για την πρόσληψη τους.
Συγκεκριμένα πρόκειται για:
- 1 θέση Χειρουργού,
- 1 θέση Πνευμονολόγου και
- 1 θέση Αιματολόγου.
Θέσεις στις οποίες υπάρχουν ενδιαφερόμενοι ιατροί να τις καλύψουν και οι οποίες είναι άκρως απαραίτητες για τη ομαλή λειτουργία των συγκεκριμένων τμημάτων. Οι θέσεις αφορούν είτε ειδικότητες που δεν θα είχαν καθόλου ιατρό από τις αρχές Ιανουαρίου (θέση Αιματολόγου), είτε για θέσεις που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία και εφημέρευση των αντίστοιχων κλινικών και του Τμήματος Επειγόντων μέσα στον Ιανουάριο.
Οι συγκεκριμένες θέσεις, παρότι είχαν εγκριθεί από την οικονομική υπηρεσία του υπουργείου, ανέμεναν μια Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (Π.Υ.Σ.) που θα ενέκρινε την γενικότερη πρόσληψη 1000 θέσεων επικουρικών ιατρών Πανελλαδικά.
Πρόκειται δηλαδή για μια καθαρά πολιτική απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (καθώς παλαιότερα δεν απαιτούνταν Π.Υ.Σ. για θέσεις επικουρικών ιατρών), ώστε να μην προσλαμβάνονται επικουρικοί ειδικευμένοι ιατροί, αν δεν υπάρχει έγκριση από την κεντρική κυβέρνηση, παρά τις ανάγκες των νοσοκομείων, ακόμα και αν τα νοσοκομεία διαθέτουν πιστώσεις για αυτές..
Είναι η πρώτη φορά που το νοσοκομείο μας την τελευταία 4ετία, χάνει την έγκαιρη τοποθέτηση ιατρών, σε θέσεις με ενδιαφερόμενους γιατρούς και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης.
Θα θέλαμε να βγει από το μυαλό μας ότι κάτι τέτοιο γίνεται κατά λάθος, όμως οι ανακοινώσεις για είσοδο ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία σε τμήματα που υπολειτουργούν, μας κάνει να προβληματιζόμαστε για τον απώτερο σκοπό της καθυστέρησης αυτής των προσλήψεων σε γιατρούς που υπάρχουν διαθέσιμες οι σχετικές πιστώσεις από το νοσοκομείο.