Αλεύχιμον: «Εγκληματική οργάνωση με οικονομικά οφέλη από τα απορρίμματα»

Δελτίο Τύπου από τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Λευκίμμης, στο οποίο γίνεται λόγος για «οργανωμένο έγκλημα» και για «οργάνωση προσώπων, που έχει σαν σκοπό την άσκηση εγκληματικής δραστηριότητας σε διαρκή βάση, προκειμένου να αποκομίσει οικονομικά οφέλη και να ελέγξει καταστάσεις, επιτίθοντας κατά της δομής και της οργάνωσης μιας πολιτισμένης κοινωνίας».

07
Ιανουαρίου / 2020

ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ).  Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Λευκίμμης «Αλεύχιμον», με το οποίο σχολιάζει τα τελευταία διαδραματιζόμενα στην υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων και της μεταφοράς των στην Κοζάνη.

Το εν λόγω δελτίο Τύπου συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται έγγραφα σχετικά με το ιστορικό του Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης, αλλά κι ένα link, το οποίο παραπέμπει στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής και οδηγεί σε μια σειρά από έγγραφα σχετικά με την υπόθεση διαχείρισης των κερκυραϊκών απορριμμάτων στο πέρασμα των (αρκετών) τελευταίων χρόνων (https://bit.ly/2tERcYI).

Το «Αλεύχιμον» στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το πρωί της Τρίτης 7 Ιανουαρίου 2020, κάνει λόγο για «οργανωμένο έγκλημα» και για «οργάνωση προσώπων, που έχει σαν σκοπό την άσκηση εγκληματικής δραστηριότητας σε διαρκή βάση, προκειμένου να αποκομίσει οικονομικά οφέλη και να ελέγξει καταστάσεις, επιτίθοντας κατά της δομής και της οργάνωσης μιας πολιτισμένης κοινωνίας».

Ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Λευκίμμης «Αλεύχιμον» μάλιστα, καλεί τους κατοίκους της Νότιας Κέρκυρας σε «έκτακτη ανάγκη επαγρύπνησης ενάντια στις οργανωμένες ενέργειες κατά της κοινωνικής ευημερίας».Αναλυτικά όλα όσα αναφέρει το «Αλεύχιμον»:

«Με το παραπάνω έγγραφο της φωτογραφίας, επιθυμούμε να δώσουμε μια απάντηση σε αυτό το ατελείωτο θεατρικό έργο, στο οποίο δεν είμαστε μόνο θεατές, αλλά ενίοτε δυστυχώς και κατ΄επιβολή κομπάρσοι. Ένα έργο που επιβάλλει διαχρονικά οργανωμένες βίαιες ενέργειες κατά του περιβάλλοντος και όλων ημών που προσπαθούμε να ζήσουμε μέσα σε αυτό. Ένα έργο του οποίου το σενάριο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μία φαρσοκωμωδία εάν δεν περιείχε εγκληματικές πράξεις κατά περιβάλλοντος και πολιτών. Μία εγκληματική φαρσοκωμωδία εις το όνομα της έκτακτης ανάγκης εδώ και χρόνια! Γιατί μέσα από τα αμέτρητα έγγραφα με τα οποία επιχειρούν νέες δράσεις ή παράταση παλαιότερων, επικαλούνται το έκτακτο της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς ίχνος ντροπής!

Με περίσσιο θράσος και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, δεν διστάζουν να ασκούν βία στους πολίτες, να μεταθέτουν την ευθύνη της ανικανότητας τους σε αυτούς και τέλος να εγείρουν κοινωνικό διχασμό! Λόγω έκτακτης ανάγκης! Και είναι ακριβώς όλα τα παραπάνω που πρέπει να αναλογιστούμε όλοι εμείς για να κατανοήσουμε, πως ίσως τελικά δεν πρόκειται μόνο για ανικανότητα ή ανευθυνότητα, αλλά για οργανωμένο έγκλημα! Μία οργάνωση προσώπων, που έχει σαν σκοπό την άσκηση εγκληματικής δραστηριότητας σε διαρκή βάση, προκειμένου να αποκομίσει οικονομικά οφέλη και να ελέγξει καταστάσεις, επιτίθοντας κατά της δομής και της οργάνωσης μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Γιατί παρόλο που δεν υφίσταται διεθνώς ένας κοινά αποδεκτός ορισμός της διαφθοράς, πάραυτα αποδίδει ένα φαινόμενο εγκληματικής συμπεριφοράς τόσο οικείο όσο και ανεξερεύνητο. Γιατί μας είναι πλέον τόσο οικείο, να αποκρύπτονται δημόσια έγγραφα υπηρεσιών που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας, όσο και να αποτρέπονται δημόσιοι λειτουργοί από το να ασκήσουν το καθήκον τους. Γιατί τελικώς είμαστε θύματα ενός πλέγματος εξουσίας, το οποίο αναγνωρίζει μόνο πρόσωπα και όχι απρόσωπες διαδικασίες διεκπεραίωσης αιτημάτων.

Για όλα αυτά, δεν επιθυμούμε να ανταπαντήσουμε σε κανέναν τοπικό άρχοντα, κυβερνητικό, ή άρχοντα δημοσιογράφο, για όλα όσα ακούσαμε και διαβάσαμε, τις πρώτες αυτές ημέρες του νέου έτους. Το παρελθόν χαράσσει την πορεία του μέλλοντος και είναι πλέον ολοφάνερο προς τα πού βαδίζουμε. Το μόνο που θέλουμε είναι να “εισηγηθούμε” και εμείς με την σειρά μας, προς τους συμπολίτες μας, το γεγονός πως υπάρχει έκτακτη ανάγκη για επαγρύπνηση, ενάντια στις οργανωμένες ενέργειες κατά της κοινωνικής μας ευημερίας».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΆΓΑΣ