Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απαιτεί το 1,5 εκατ.€ από την Π.Ι.Ν. ο Δήμος Ιθάκης λόγω Πίσω Αετού

Ιθάκη
27 Δεκεμβρίου 2019 / 14:45

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης για απαίτηση του ποσού που επεστράφη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μετά την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών του αναδόχου του έργου του λιμανιού στον Πίσω Αετό

ΙΘΑΚΗ.  Την απόφαση -και μάλιστα ομόφωνα- ν' απαιτήσει από την Π.Ι.Ν. το ποσό του 1.558.354,38 € έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης, στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Το εν λόγω ποσό προέρχεται από την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών λόγω μη εκπληρώσεις συμβατικών υποχρεώσεων του προηγούμενου αναδόχου του έργου της κατασκευής λιμένος Πίσω Αετού και τελεσιδίκως επιστρέφεται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Σημειώνεται ότι υπήρξε πρόταση στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων από την παράταξη «ΑΝ.Α.Σ.Α.» για χρηματοδότηση της Ιθάκης με το σύνολο του ποσού προκειμένου αυτό να διατεθεί για έργα υποδομής στο νησί, πρόταση ωστόσο, η οποία απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της παράταξης, της οποίας επικεφαλής είναι ο πρώην Περιφερειάρχης, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.