Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Φέρε ό,τι σου περισσεύει, πάρε ό,τι σου χρειάζεται...»

Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι
14 Δεκεμβρίου 2019 / 17:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκίνησε το Χαριστικό Ανταλλακτικό Παζάρι από το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι.

Η δράση αυτή γίνεται για ενδέκατη χρονιά και το Χαρακτηριστικό Ανταλλακτικό Παζάρι πραγματοποιείται στις γιορτές και στο φεστιβάλ του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου.

Ο σκοπός της πρωτοβουλίας είναι πολλαπλός και το μότο της πρωτοβουλίας είναι «Φέρε ό,τι σου περισσεύει, πάρε ό,τι χρειαστείς». Το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι τονίζει ότι η πρωτοβουλία δεν απευθύνεται μόνο σε πολίτες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αφού θέλει να πρεσβεύσει τη λογική της επαναχρησιμοποίησης.



Το Χαρακτηριστικό Ανταλλακτικό Παζάρι έχει δείξει τα αντανακλαστικά σε διάφορες περιπτώσεις όπως στο Μάτι, στις πλημμύρες στην Μάνδρα και πρόσφατα στον σεισμό στην Αλβανία.

Εξάλλου όπως υπογράμμισαν στο enimerosi.com οι εκπρόσωποι του εργαστηρίου: «Στα χρόνια της κρίσης υπήρχε έντονη δράση για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως οι άστεγοι, οι πρόσφυγες και οι κρατούμενοι των φυλακών».



Oι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και αύριο, με μικρούς και μεγάλους να δείχνουν ανταπόκριση στην πρωτοβουλία του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου.

Η δράση πραγματοποιείται στο 1ο-5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας από τις 11:00 έως τις 20:00. Στο κυριακάτικο πρόγραμμα περιλαμβάνεται στις 12:00 Εργαστήρι χριστουγεννιάτικων κατασκευών, στις 14:00 προβολή παιδικής ταινίας και στις 18:00 γλέντι με παραδοσιακή μουσική.