Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διορισμοί γιατρών στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
09 Δεκεμβρίου 2019 / 16:00

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διορισμών στις 4 θέσεις ιατρικών ειδικοτήτων που κενώθηκαν στις 30/11. Προσλήψεις ειδικευμένων ιατρών σε ακόμα 2 θέσεις.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας, ολοκληρώθηκε το Σάββατο η ανάρτηση από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, των νέων εγκρίσεων για τις 4 θέσεις ιατρών που στις 30/11 έληξε η σύμβαση απασχόλησης τους, από το Πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας, χωρίς να ανανεωθεί εκ νέου.
Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγκρίσεων με τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί από τα επιστημονικά όργανα του νοσοκομείου για 
- 1 Χειρουργό (με εμπειρία στη χειρουργική παιδιών σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και στην λαπαροσκοπική χειρουργική)
- 1 Ορθοπεδικό (με εμπειρία στην τραυματιολογία)
- 1 ΩΡΛ (με εμπειρία στην αλλεργιολογία)
- 1 Νευροχειρουργό
 
Η δεύτερη θέση ΩΡΛ που κενώθηκε στις 30/11 δεν προκηρύχθηκε με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου, καθώς προ 15ημέρου επέστρεψε στην συγκεκριμένη κλινική μετά από μακροχρόνια (2ετή) άδεια, ένας ακόμα μόνιμος ειδικευμένος ιατρός και έτσι διασφαλίζεται ο απαραίτητος αριθμός των τριών ειδικευμένων ιατρών ΩΡΛ, που επαρκεί για να καλύπτει πλήρως την κλινική κατά τις εφημερίες, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπ' όψη ότι ο χρόνος αναμονής στα τακτικά ιατρεία δεν ξεπερνά το 10ημερο.
 
Αντί αυτής της θέσης προκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο, ομόφωνα, η προκήρυξη 
- μιας νέας θέσης οφθαλμιάτρου, 
ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των υπηρετούντων σε 4 και να μειωθεί ο χρόνος αναμονής  για εξυπηρέτηση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία της οφθαλμολογικής, που αυτή τη στιγμή είναι ο μεγαλύτερος που υπάρχει στο νοσοκομείο Κέρκυρας (5μηνο).
 
Τέλος, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, κατατέθηκαν και δικαιολογητικά από νέο ενδιαφερόμενο ιατρό για την 
- μία θέση επικουρικού παιδιάτρου (η 6η θέση ειδικευμένου ιατρού της κλινικής),
η οποία ήταν εδώ και καιρό κενή από παλαιότερη προκήρυξη.
 
Για όλες τις θέσεις, σύμφωνα με τους πίνακες που αναρτήθηκαν από την διοίκηση της 6ης Υ.Πε, υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και οι ιατροί αναμένεται να δύνανται να εργάζονται στο νοσοκομείο εντός της εβδομάδας που διανύουμε. 
 
Αναμένεται τέλος τις επόμενες ημέρες η ολοκλήρωση των εγκρίσεων για τη θέση επικουρικού αιματολόγου, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ιατρείων, καθώς στις 4 Ιανουαρίου λήγει η θητεία του νυν υπηρετούντα κλινικού αιματολόγου.
 
Είναι πάντως σημαντικό να σημειωθεί πως η χρηματοδότηση των συγκεκριμένων θέσεων, γίνεται πλέον με έξοδα του νοσοκομείου. Αυτό καθώς δεν έγινε ανανέωση και χρηματοδότηση των συμβάσεων μέσω ΕΣΠΑ ή ΠΔΕ, από το υπουργείο υγείας, προγράμματα μέσω των οποίων γινόταν η χρηματοδότηση τους από το 2017. Το γεγονός θα επιφέρει επιπλέον επιβάρυνση στα έξοδα του ετήσιου προϋπολογισμού του νοσοκομείου Κέρκυρας.
 
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι ανακοινώθηκαν την Παρασκευή τα προσωρινά αποτελέσματα για τις κρίσεις 4 μόνιμων θέσεων ιατρών στο Τμήμα Επειγόντων (με την ολοκλήρωση τους θα υπηρετούν στο νεοσύστατο τμήμα 6 μόνιμοι ιατροί) και 1 μόνιμης θέσης ογκολόγου (η πρώτη μόνιμη θέση για το νοσοκομείο στην ιστορία του). 
 
Οι θέσεις αυτές έχουν προκηρύχθηκαν από τα μέσα του 2018 και η ολοκλήρωση τους καθυστέρησε σημαντικά λόγω του μεγάλου αριθμού των θέσεων (650 πανελλαδικά). Η ολοκλήρωση των προσλήψεων που πλέον είναι χρονικά ορατή, έχει αναμενόμενο χρόνο τους 4 μήνες ακόμα περίπου, θα βοηθήσει σημαντικότατα στην ορθή λειτουργία των συγκεκριμένων βασικότατων τμημάτων για το νοσοκομείο.