Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μη αναμενόμενες οι πορείες ΑΕΛ και Θιναλιακού

Γ΄ Εθνική
05 Δεκεμβρίου 2019 / 19:18
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ήδη έχουμε διανύσει τις 11 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής και σε δύο εβδομάδες τελειώνει ο πρώτος γύρος

και ακολουθεί διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Χριστουγέννων, για τρεις εβδομάδες.
Οι δύο κερκυραϊκές ομάδες που αγωνίζονται στην κατηγορία θα λέγαμε ότι δεν έχουν την αναμενόμενη πορεία με βάση τη δυναμική και την απόδοσή τους. Κυρίως βαθμολογικά δεν έχει αποτυπωθεί αυτή, αφού θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη και για τις δύο.
Ο Θιναλιακός, αν και πρωτοεμφανιζόμενος στην κατηγορία, είναι μεν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, κάτι που ο καθένας θα έβλεπε πολύ θετικά, αλλά θα μπορούσε τουλάχιστον να έχει 3 με 5 βαθμούς επιπλέον. Εντός έδρας, έχοντας δυο ήττες και μια ισοπαλία με τον Τηλυκράτη, έχασε οχτώ βαθμούς και με λίγη προσοχή επιθετικά και λίγη τύχη, θα μπορούσε να είναι πάρει τουλάχιστον τα δύο παιχνίδια που έχασε.
Παρόλα αυτά μπορεί κανείς να πει ότι η πορεία του δεν είναι η αναμενόμενη με βάση την ποιότητα που βγάζει σαν ομάδα και τα παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα. Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής έχει πέντε νίκες, τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες, έχοντας σκοράρει 11 φορές ενώ έχει δεχθεί 6 γκολ. Μάλιστα τη μεγαλύτερη του νίκη, την πέτυχε στη Λευκίμμη επί της ΑΕΛ με 4-0.
Από την πλευρά της η ΑΕ Λευκίμμης, δεν μπορεί να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα, καθώς είναι πρώτη φορά στα τρία χρόνια που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική που δεν έχει εντός έδρας νίκη μετά από 11 αγωνιστικές. Μάλιστα, οι δύο νίκες που έχει ως τώρα είναι εκτός έδρας. Είναι σαφώς πιο έμπειρη ομάδα από τον Θιναλιακό, αλλά δεν έχει την ποιότητα των προηγούμενων χρόνων. Η διοίκηση σωστά σκεφτόμενη, γέμισε το ρόστερ με αρκετούς Λευκιμμιώτες και Κερκυραίους, ενώ οι «ξένοι» είναι πολύ λίγοι σε σχέση με άλλες χρονιές. Αυτό μετράει περισσότερο και μπορεί να βρίσκεται χαμηλά στη 10η θέση, αλλά πιθανόν στην πορεία θα μπορέσει να πάρει μια θέση πάνω από την 9η και να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η ΑΕΛ έχει πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, έχει επιθετικό πρόβλημα αφού έχει πετύχει μόλις πέντε γκολ, ενώ έχει δεχθεί έντεκα. Δεν ήταν αναμενόμενη ως τώρα η πορεία της, καθώς θα μπορούσε να είναι στην εξάδα, αλλά έχει δρόμο μπροστά της και μπορεί να τα καταφέρει.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια