Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιστατικά τηλεφωνικών εξαπατήσεων στη Βόρεια Κέρκυρα

ΕΛ.ΑΣ.
05 Δεκεμβρίου 2019 / 16:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο περιστατικά τηλεφωνικής εξαπάτησης ιδιοκτητών επιχειρήσεων καταγράφηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων

Συγκεκριμένα πρόκειται για περιστατικά που καταγράφηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κέρκυρας και αφορούσαν τηλεφωνική εξαπάτηση ιδιοκτητών επιχειρήσεων, με το πρόσχημα της επιστροφής λανθασμένου χρηματικού ποσού από κατάθεση σε συναλλαγή με την επιχείρηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στην Κέρκυρα, με την ιδιότητα φαρμακοποιού και με το πρόσχημα ότι κατέβαλαν λανθασμένα χρηματικό ποσό, σε λογαριασμό της επιχείρησης για την αγορά υλικών, ζητούσαν την επιστροφή των χρημάτων τους.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, η Αστυνομία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε όσους προσπαθούν να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα σε υπόπτους και υποτιθέμενους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τέλος, παρακαλούνται να ενημερώνουν  άμεσα οι πολίτες τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.