Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αδιαφορία για τα σχολικά προβλήματα καταγγέλλουν οι γονείς του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας (video)

Μουσικό σχολείο Κέρκυρας
05 Δεκεμβρίου 2019 / 13:14
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επέδωσε σήμερα ψήφισμα-καταγγελία στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ιδιαίτερα "βαρύ" είναι το κλίμα στις σχέσεις των γονέων και της Διεύθυνσης του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας. Μετά από κινήσεις αλλά και παράπονα προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι γονείς και οι κηδεμόνες του σχολείου, έφθασαν σήμερα και στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πέτρου Αγγελόπουλου. 



Οι εντεινόμενες αντιδράσεις έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία δύο χρόνια και σχετίζονται κυρίως, όπως καταγγέλλουν οι γονείς, με την απουσία επικοινωνίας με τη διεύθυνση του σχολείου, για τα πολλά προβλήματα της σχολικής διαδικασίας που χρήζουν αντιμετώπισης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Βασίλης Καραμπάτος, επέδωσε σήμερα ψήφισμα-καταγγελία της γενικής συνέλευσης στον Περιφερειακό Διευθυντή. Ουσιαστικά οι γονείς ζήτησαν την απομάκρυνσή του διευθυντή από το σχολείο, καταλογίζοντάς του, έλλειψη ενδιαφέροντος και διάθεσης συνεργασίας. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα είπαν οι γονείς κατά την επίσκεψή τους στον Περιφερειακό Διευθυντή, η διεύθυνση του σχολείου δεν τους επιτρέπει να μπουν, για να κάνουν τη γενική συνέλευση του συλλόγου, ενώ οι απόπειρες για συνεννόηση πέφτουν στο κενό. 



Ο Περιφερειακός Διευθυντής, συμφώνησε ότι η συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων είναι σημαντική στην εκπαιδευτική διαδικασία και δεσμεύθηκε να διερευνήσει τις καταγγελίες, δίνοντας έμφαση στη δικαιοσύνη απέναντι στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς. Στην παράσταση διαμαρτυρίας ήταν παρόντα πολλά μέλη του Συλλόγου καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κηδεμόνων Ματθαίος Γισδάκης.  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.