Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένταξη του Φαίακα στις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Μπάσκετ
04 Δεκεμβρίου 2019 / 17:19
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί η ομάδα του Φαίακα να αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική με νεαρούς αθλητές και να μην έχει καμιά τύχη στο να παραμείνει στην κατηγορία,

αλλά η διοίκηση μπορεί να νιώθει δικαιωμένη για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες. Και αυτό γιατί ανάμεσα από εκατοντάδες ομάδες σε όλη την Ελλάδα εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ» με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η κίνηση αυτή μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει στην ομάδα. Όπως αναφέρει το έγγραφο που παρέλαβε η ομάδα, τους καλωσορίζει και τους συγχαίρει για την επιλογή, η οποία βασίστηκε σε κριτήρια ποιοτικά και ποσοτικά. Τονίζει ότι η δράση επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα και στόχο έχει να εμφυσήσει στα παιδιά αρχές και αξίες που θα ακολουθήσουν σε όλη τους τη ζωή, είτε γίνουν πρωταθλητές, είτε λάτρεις του αθλητισμού γενικότερα, επισημαίνοντας ότι θα έχουν πρόσβαση σε μοναδικά προνόμια που θα τις βοηθήσουν.
Βασική παροχή του προγράμματος αυτού, είναι η ιατρική ασφάλιση όλων των παιδιών, σε συνδυασμό με την παροχή υλικού προπόνησης και πληροφοριών μέσω σεμιναρίων και επιστημονικών ημερίδων, για τους προπονητές, τους γονείς και τους μικρούς αθλητές.
Μάλιστα το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου, δόθηκε συνέντευξη σε αθηναϊκό ξενοδοχείο, όπου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα και τα ονόματα των 50 επιλεγμένων ακαδημιών από όλη την Ελλάδα. Να τονίσουμε ότι υπήρχε εκπρόσωπος του Φαίακα στην εκδήλωση, μετά από την πρόσκληση που δέχθηκε ο σύλλογος.
Αυτή είναι μία θετική εξέλιξη, για το κομμάτι των ακαδημιών, εκεί όπου ο Φαίακας πριν από δέκα χρόνια είχε καταφέρει να προκριθεί στο final 8 του πρωταθλήματος εφήβων, μια τεράστια διάκριση, με βάση τα δεδομένα της Κέρκυρας.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια