Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για πολιτική εκμετάλλευση της ταλαιπωρίας των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών, κατηγορεί ο Παυλίδης τον Γκίκα

Εργατικές κατοικίες Αγ. Ιωάννη
03 Δεκεμβρίου 2019 / 09:03
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αντίδραση του πρώην βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Παυλίδη, προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Στέφανου Γκίκα για τις Εργατικές κατοικίες Αγ. Ιωάννη.

Ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος συναντήθηκε και συζήτησε το θέμα αυτό με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση δήλωσε «Όσα αδυνατούσε να διευθετήσει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα πραγματοποιεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε τέσσερις μήνες.
Επιτέλους, τα γραφειοκρατικά εμπόδια ξεπεράστηκαν και αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει θέληση και πολιτική βούληση, τα θέματα επιλύονται και μάλιστα, άμεσα»


Με σκληρές εκφράσεις απάντησε μέσω κοινωνικών δικτύων ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε, προσθέτοντας ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ξεπάγωσε τη διαδικασία ήταν απλώς συνέπεια των ενεργειών που έγιναν επι ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα ο Κώστας Παυλίδης γράφει: «Ας τα αφήσει αυτά ο κ. Γκικας γιατί απλά ξεφτιλίζεται.
Η ΚΥΑ ήταν φυσική διοικητική συνέπεια των ήδη δρομολογημένων αποφάσεων απο πέρυσι.Το έργο ήταν παγωμένο και παρατημένο για πολλά χρονια και όχι φυσικά επι Συριζα.
Επί Συριζα - και μετά από πολύ προσωπικό τρέξιμο - ο εργολάβος βγήκε έκπτωτος και ανέλαβε άλλη εταιρεία το έργο και τουλάχιστον προχωρά, αν και θα μπορούσε να είναι πιο γρήγοροι οι ρυθμοι των εργασιών.

Τα κονδύλια της χρηματοδοτησης για τον αγωγό στον Σκαφωνα είχαν αποφασιστεί και εγκριθεί από τον ΟΑΕΔ και τον Υφ.Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο το 2018.
Επίσης έκτακτα κονδύλια για να γίνουν οι δεξαμενές ώστε να μην εξαρτώνται οι δικαιούχοι από την αποχετευση τους με την αποπεράτωση στον Σκαφωνα που θα αργήσει αλλά να μπουν στα σπίτια τους μόλις κατασκευαστούν. Υπήρξε σύσκεψη στο υπουργείο με Υφ. Εργασιας-ΟΑΕΔ-ΔΕΥΑΚ-δήμο Κέρκυρας και βουλευτές.
Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει.
Πολιτικη καριέρα πάνω στην ταλαιπωρία και την κοροϊδία των δικαιούχων δεν νομιμοποιείται να κάνει κανείς.
Δυστυχώς αγαπητέ Στέφανε ακολουθείς παλαιοκομματικές πρακτικές που δεν τιμούν κανέναν. Γνωριζόμαστε ολοι και ξέρουμε τι έχει γινει. Και κυρίως οι δικαιούχοι...»
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.